Povratak Jankovića i Kuča, Vešović i Vujačić i dalje brinu

Konačno dobre vijesti - vezisti Crne Gore igrali u velikom derbiju Azerbejdžana

7026 pregleda3 komentar(a)
Prvi put na terenu od 13. avgusta: Marko Janković, Foto: Qarabag Fk/facebook

Najveći fudbalski derbi Azerbejdžana između Karabaga i Nefčija donio je osmu pobjedu (4:0) zaredom aktuelnog šampiona, ali konačno i dobre vijesti za Crnu Goru pred nastavak Lige nacija u oktobru.

Dvojica vezista “sokola”, Marko Janković i Edvin Kuč, upisali su prve minute nakon što su preskočili nekoliko utakmica na startu nove sezone.

Janković nije igrao mnogo za Karabag, ušao je u 84. minutu, ali je najvažnije da se oporavio i zaigrao prvi put od 13. avgusta kada se povrijedio u utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Ludogoreca.

S druge strane Kuč se u dresu Nefčija povrijedio pred start Lige nacija početkom septembra, zbog čega, baš kao i Janković, nije mogao da pomogne našem nacionalnom timu protiv Islanda i Velsa.

Za razliku od svog rivala u derbiju Azerbejdžana, Kuč je odigrao skoro cijeli meč, pošto je iz igre izašao u 87. minutu.

I dok tandem sa sredine terena može da raduje selektora Roberta Prosinečkog pred utakmice sa Turskom 11. oktobra i Velsom tri dana kasnije, ono što i dalje brine jeste stanje Marka Vešovića, još jednog igrača Karabaga.

Naš bek se povrijedio na istom meču kada i Janković, pa iako su iz Karabaga tada saopštili da će njegovo odsustvo trajati kraće, sve se odužilo, pa Vešović od Ludogoreca nije odigrao nijedan meč.

Jedan od najiskusnijih i najboljih igrača Crne Gore bio je sa “sokolima” tokom prvih akcija u Ligi nacija, ali nije igrao, dok se nakon povratka u Azerbejdžan nijednom nije našao ni u protokolu za mečeve Karabaga.

Pojedini mediji iz te zemlje pišu da je pred meč sa Nefčijem obnovio povredu.

Osim njih trojice Prosinečki na staru Lige nacija nije mogao da računa ni na Stefana Savića, Igora Vujačića i Vasilija Adžića, dok je Marko Bakić preskočio Island, a igrao protiv Velsa.

Savića nakon nove povrede (zadnja loža) neće biti ni tokom oktobarskih akcija, a od povrede se još nije oporavio ni njegov partner na štoperskim pozicijama Vujačić.

U moru povreda povratak Jankovića, momka koji je posljednjih godina ključni igrač “sokola” na sredini, kao i Kuča, svakako su odlične vijesti za Crnu Goru, koja će protiv Turske u Samsunu i Velsa u Kardifu tražiti prve bodove u Ligi nacija.