Kandić: Uvjerio sam se i prijavio tužilaštvu da je moj potpis falsifikovala lista koju predvodi Jakov Milatović

Pored zloupotrebe, kandidat za odbornika Pokreta Evropa sad je istakao da ga je veoma razočaralo ponašanje poslanice Jevrosime Pejović, koja je kandidatkinja na listi koja mu je, kako tvrdi, falsifikovala potpis, a koja je njegov slučaj komentarisala u toku sjednice Skupštine Crne Gore

5821 pregleda14 komentar(a)
Stevan Kandić, Foto: Skupstina.me

Odmah nakon saznanja o mogućoj zloupotrebi o kojoj sam ranije informisao medije, Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK) podnio sam zahtjev za uvid u izborni materijal i uvjerio se u istinitost svojih tvrdnji da mi je potpis falsifikovan, a matični broj i broj lične karte zloupotrebljeni od strane izborne liste koju predvodi Jakov Milatović, kazao je Stevan Kandić, kandidat za odbornika Pokreta Evropa sad (PES).

On je u saopštenju dostavljenom medijima dodao da se već obratio tužilaštvu, iako zna da će to ostati bez posljedica, na šta kaže da godinama upozoravaju kolege iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT).

"Ovaj će slučaj, kao i stotine sličnih u toku ranijih izbornih procesa, svoj kraj doživjeti ne kroz rasvjetljenje, nego kroz zastaru. Zbog toga se još jednom obraćam medijima, jer mislim da je najbolji način da se ovakvim zloupotrebama stane na kraj kroz 'to name and shame' pristup, tj. imenuj i osramoti", kazao je Kandić.

foto: Pokret Evropa sad

Pored zloupotrebe, on je istakao da ga je veoma razočaralo ponašanje poslanice Jevrosime Pejović, koja je kandidatkinja na listi koja mu je, kako tvrdi, falsifikovala potpis, a koja je njegov slučaj komentarisala u toku sjednice Skupštine Crne Gore.

"Poslanica Pejović je imala hrabrosti, ne poznajući me lično, da insinuira kako mi je nešto ponuđeno da se nađem na listi Saše Mujovića, a pitala se i kolika je cijena mog političkog dostojanstva. Lako je bilo prozivati me na sjednici koja se uživo prikazuje na TV-u, znajući da ne mogu da odgovorim jer nemam pravo da budem u plenarnoj sali.

Ovakva retorika od strane poslanice Pejović je veoma maliciozna, pogotovo imajući u vidu da su moja prava i sigurnost mojih podataka zloupotrijebljeni.

Ukoliko poslanica Pejović nije znala za ovaj protivzakoniti čin njenih kolega sa liste, očekujem javno izvinjenje i osudu njihovog ponašanja. Ukoliko je, sa druge strane, znala za ove zloupotrebe, onda je to još jedan dokaz licemjerja ljudi iz koalicije koju predvodi predsjednik Milatović", zaključio je Kandić.