Mršulja: Izgradnja još jednog vrtića u Grblju važno pitanje kojem treba odmah pristupiti

Ona je kazala da je upravo iz tog razloga, a da bi sva djeca mogla biti upisana u vrtić, ove godine vrtić "Radost" morao iznajmiti i opremiti prostor u neposrednoj blizini kako bi se sva djeca mogla upisati, što, kako kaže Mršulja, predstavlja dodatno i veliko izdvajanje finansijskih sredstava kako bi ova javna ustanova mogla obezbijediti smještaj djeci

3715 pregleda4 komentar(a)
Maja Mršulja, Foto: SNP

Smještajni kapacitet vrtića u Radanovićima je već duže vrijeme nedovoljan da bi mogao primiti i upisati svu djecu, pa je zato pitanje izgradnje još jednog vrtića u Grblju jedno od važnijih pitanja kojem treba odmah pristupiti, poručila je Maja Mršulja, nositeljka liste "SNP - DSS - Odgovorno" na predstojećim lokalnim izborima u Kotoru.

"Prostor Grblja je u poslednjih nekoliko godina doživio građevinski bum pa vidimo da se gro stambenih jedinica gradi na prostoru Radanovića, Sutvare i ostalih mjesta u Grblju. Veliki priliv stanovništva koje ne boravi u Grblju turistički već im je ovo mjesto njihov dom, ima za rezultat sve veći broj djece koja se upisuju u vrtić i osnovnu školu.

Prošle godine je u vrtić u Radanovićima upisano 70-ro djece a ove je taj broj veći od 100, uvođenjem novih grupa, koje su bile potrebne. Naime prostor vrtića je nalazi na prvom spratu zgrade u čijem prizemlju se nalazi Pošta CG i mjesne kancelarije. Dvije prostorije sa kolima raspolaže vrtić su nedovoljne i za mnogo manji broj djece a ne za broj djece koji raste iz godine u godinu", istakla je Mršulja.

Ona je kazala da je upravo iz tog razloga, a da bi sva djeca mogla biti upisana u vrtić, ove godine vrtić "Radost" morao iznajmiti i opremiti prostor u neposrednoj blizini kako bi se sva djeca mogla upisati, što, kako kaže Mršulja, predstavlja dodatno i veliko izdvajanje finansijskih sredstava kako bi ova javna ustanova mogla obezbijediti smještaj djeci.

"Pitanje izgradnje vrtića u Grblju je jedno od važnijih pitanja kojem treba odmah pristupiti jer nema sumnje da će se naredne godine ovaj broj uvećati, a mjesta u vrtiću za svu djecu mora biti. S obzirom da je nadležno Ministarstvo prosvete resor u čijem je djelokrugu, između ostalog i pitanje izradnje novih škola i vrtića, a da Opština Kotor posjeduje nepokretnosti na teritoriji Grblja, zadatak nam je da zajedno sa Javnom ustanovom 'Radost' i Ministarstvom prosvjete započnemo postupak izgradnje donošenjem odluke o ustupanju opštinskog zemljišta u dijelu Grblja gdje je to najadekvatnije i gdje Opština posjeduje nepokretnost kao i oslobađanje od komunalnog opremanja ovog zemljišta, kako bi stvorili formalno - pravne pretpostavke za početak gradnje vrtića koji je nužno potreban Grblju i na trajan način riješili ovo pitanje", zaključila je Mršulja.