DPS Kotor: Jačanje zdravstvenih ustanova tiče se i lokalne uprave, imamo mjere i u toj oblasti

"Preispitaćemo mogućnost dislokacije specijalne prihijatrijske ustanove Dobrota, pri čemu ćemo inicirati proširenje kapaciteta isturenog punkta zdravstvene stanice u Industrijskoj zoni"

1245 pregleda2 komentar(a)
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista Kotor saopštila je da će "po preuzimanju vlasti 29. septembra" u tom gradu, realizovati niz mjera koje se odnose na poboljšanje uslova u kojima funkcionišu zdravstvene ustanove.

"Već smo, govoreći o socijalnoj politici, predstavili više projekata i iz sfere zdravstva, a u narednom periodu iniciraćemo više ideja i uspostaviti nove programe. Od samog početka mandata, intenziviraćemo realizaciju ideje o izmještanju KBC Kotor na lokaciju koja je predviđena Prostorno-urbanističkim planom. Taj se projekat danas nameće kao nužnost", saopšteno je iz kotorskog DPS-a.

Dodaju da će Opština Kotor uspostaviti poseban fond za specijalnu bolnicu "Dr Vaso Ćuković".

"Preispitaćemo mogućnost dislokacije specijalne prihijatrijske ustanove Dobrota, pri čemu ćemo inicirati proširenje kapaciteta isturenog punkta zdravstvene stanice u Industrijskoj zoni. Uz to, uz komunikaciju sa građanima, ali i sa sektorom zdravstva, ići ćemo ka daljoj podršci i programima i institucijama, pri čemu smo već najavili i projekte poput uspostavljanja novih centara, gradnje Hospisa u sklopu Doma starih Grabovac, uz posebne programe podrške najstarijim sugrađanima", zaključuje se u saopštenju.