Antalija zbacila Majorku sa trona najpopularnije destinacije za Njemce

U Njemačkoj je najpopularnija ovog ljeta bila Bavarska, sa oko šestinom turista koji su odlučili da odmor provedu u svojoj zemlji

1935 pregleda0 komentar(a)
Foto: Shutterstock

Najpopularnija destinacija za njemačke turiste ovog ljeta bila je Turska, saopštila je grupa DERTOUR u ponedjeljak. TUI, najveći turoperator na svijetu, navodi da je Antalija pretekla Majorku kao godinama najpopularnije odredište Njemaca.

"Svaka peta osoba i svaka treća porodica se odlučila za Tursku," rekao je Sven Šikarski, direktor DERTOURA, drugog po veličini njemačkog turoperatera, poslije grupe TUI.

TUI, sa sjedištem u Hanoveru, najveći je turoperator na svijetu.

DERTOUR je od juna do septembra imao 18 odsto više klijenata nego u istom periodu prošle godine, čime su se brojke približile onima prije pandemije.

Krah turističke grupe FTI doprinio je rastu broja klijenata kod DERTOUR-a. FTI, čije je sjedište u Minhenu, prethodno je bila treća u branši. U junu je ušla u stečaj i potom otkazala sve aranžmane.

TUI je ljetos zabilježio rekord. Pritom je, poslije propasti FTI-ja, obezbijedio dodatnih 75.000 lokacija za odmor za jesenju sezonu.

U Njemačkoj je najpopularnija ovog ljeta bila Bavarska, sa oko šestinom turista koji su odlučili da odmor provedu u svojoj zemlji.