Šerif se raspištoljio: Najubjedjivija pobjeda Zvezde u Humskoj i prvi het-trik nakon 56 godina

Crvena zvezda pobijedila Parizan 4:0

6376 pregleda3 komentar(a)
Foto: Beta

Crvena zvezda je pregazila Parizan i ostvarila najubjedljiviju pobjedu na stadionu Partizana ikada - 4:0, uz het-trik Senegalca Šerifa Endijajea, prvi u beogradskom vječitom derbiju nakon punih 56 godina!

Posljednji het-trik prije večerašnjeg bio je djelo Stevana Ostojića, legendarnog napadača Crvene zvezde.

Na tabeli Superlige Srbije Zvezda na prvom mjestu ima 22 boda, dvostruko više od devetoplasiranog Partizana (11), koji ima utakmicu manje.

Sve je od početka na oštećenom travnjaku Partizanovog stadiona (huligani su "radili" tokom noći) bilo u znaku gostujućeg sastava, koji je poveo iz penala u 24. minutu.

Tada je defanzivac Partizana Stefan Kovač u padu izblokirao loptu rukom, dosuđen je penal nakon intervencije VAR tehnologije, a siguran je bio Endijae.

Napadač gostiju Silas, iz DR Konga, precizno je u nadoknadi prvog dijela gađao dijagonalu za 0:2, da bi Endijae u nastavku ukrasio trijumf "crveno-bijelih" golovima u 55. minutu na asistenciju Elsinika i u 65. na centaršut Pruceva.

Nakon meča nezadovoljni navijači Parizana polomili su staklo na svlačionici, a rasjekotinu je zaradio trener "crno-bijelih" Aleksandar Stanojević.

Standings provided by Sofascore