Kadić: Previše obećanja na Starom aerodromu i Koniku, a nijedno nije ispunjeno

Iz Pokreta Naprijed kažu da planiraju kupovinu novih autobusa, ali i prilagođavanje voznog reda, kako bi se polasci uskladili sa početkom i završetkom časova u školama

3885 pregleda4 komentar(a)
Foto: Pokret Naprijed

Građanima Podgorice sa Starog aerodroma i Konika obećano je previše, a ništa od toga nije ispunjeno, kazao je Vuk Kadić, kandidat Pokreta Naprijed za gradonačelnika glavnog grada.

On je sa kandidatima za odbornike liste "Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu" razgovarao sa građanima u tom dijelu grada. Tom prilikom su, kako je saopšteno, "podsjetili na sva neispunjena obećanja koja su data ne samo od odlazeće vlasti, već i od svih prethodnih".

“Dugačak je spisak obećanja političara i trebalo bi nam previše vremena da sva ta obećanja nabrojimo. Od Bulevara Veljka Vlahovića, preko škole, neriješenih parking mjesta, bahate i brze vožnje, saobraćajnih gužvi koje su stalne. Da ni ne spominjemo velike projekte kao što je podvožnjak ili nadvožnjak. Previše obećanja, a nijedno nije ispunjeno”, rekao je Kadić.

“Zbog toga smo mi u Programu Pokreta Naprijed sve ove probleme složili po prioritetima i odredili jasne rokove – šta može da se uradi u prvih mjesec dana, u prvih 100 dana, prvih šest mjeseci, prvoj godini, a šta može biti urađeno do kraja mandata”, dodao je.

Kadić kaže da planiraju kupovinu novih autobusa, ali i prilagođavanje voznog reda, kako bi se polasci uskladili sa početkom i završetkom časova u školama.

"Sigurno je da u prvih mjesec dana može da se riješi problem sigurnosti ispred škola postavljanjem ležećih policajaca i stavljanja u funkciju kamera koje su već instalirane. Naš program za rješenje javnog prevoza, koji će biti funkcionalan za 100 dana od dolaska na vlast, ne zasniva se samo na kupovini novih autobusa, već i na prilagođavanju voznog reda kako bi se polasci uskladili sa početkom i završetkom časova u školama. Zahvaljujući tome, roditelji ne bi morali da dolaze ispred škola po djecu i time pravili još veće gužve", naveo je on.

Kad se radi o velikim projektima, kao što je bulevar ili podvožnjak, Kadić je kazao da moraju prvo biti dio skupštinske većine kako bi mogli jasno sagledati gdje je problem i da li je sa tim projektima "uopšte nešto urađeno".

"Dr Vuk Kadić se na kraju zahvalio sugrađanima sa Starog aerodroma i Konika na velikom interesovanju za program Pokreta Naprijed i pozvao ih da izađu na izbore 29. septembra i zaokruže listu broj dva – 'Dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu'", zaključuje se u saopštenju.