Marković: Članstvo i glasači SEP-a izloženi pritisku, pozivi stranačkih operatera i nosilaca lista prelaze u teror

Lider SEP-a kazao da građani, kao ni članstvo i simpatizeri te partije, ne duguju ništa ni vlasti ni opoziciji

8630 pregleda57 komentar(a)
Foto: Luka Zeković

Predsjednik Stranke evropskog progresa (SEP) Duško Marković poručio je političkim akterima, a posebno onima koji se, kako kaže, predstavljaju kao jedini predstavnici građanske i suverenističke Crne Gore, da "istinska i građanska Crna Gora" stanuje izvan njihovih stranačkih procenata.

Marković je rekao da ih članstvo i glasači SEP-a posljednjih dana obavještavaju o svakodnevnom pritisku kojem su izloženi da promijene svoje političko opredjeljenje.

"Telefonski pozivi stranačkih operatera, pa i nosilaca lista prelaze u teror i atak na slobodu političkog stava. Poruke 'jeste li ponovo razmislili', 'glasajte nas jer je naš nosilac mnogima pomogao' ili 'ako ne glasate nas, glasate protiv Crne Gore' predstavljaju primjere odvratne političke prakse koja ima za cilj očuvanje političkih monopola", napisao je lider SEP-a na Iksu.

Kazao je da najoštrije osuđuju političke ucjene i pritiske, kao i da SEP poziva građane, članove i simpatizere te partije da na izborima iskažu slobodnu volju, jer, kako je rekao Marković, ne duguju ništa ni vlasti ni opoziciji.

"Poručujemo svim političkim akterima, a posebno onima koji se predstavljaju kao jedini predstavnici građanske i suverenističke Crne Gore, da istinska i građanska Crna Gora stanuje izvan njihovih stranačkih procenata. Stranka evropskog progresa će raditi da vrati dostojanstvo i ugled državi Crnoj Gori, a Podgoricu učini evropskim gradom u kojem će građani biti slobodni i dostojanstveni, a ne ucijenjeni. Velika podrška koju dobijamo svakog dana daje nam snagu da nastavimo da promovišemo pristojnu, dostojanstvenu i fer političku kampanju", zaključio je Marković.