Laković: Situacija u Rudniku uglja možda i najteža u istoriji kompanije, ali smo optimisti

"Mislim da je Rudnik uglja dužan Pljevljima, da pomaže u maksimalnoj mjeri s obzirom koliko su Pljevlja u proteklom periodu imala nekih negativnih stvari od Rudnika uglja i od Termoelektrane koji se nalaze ovdje", kazao je izvršni direktor Rudnika uglja

2967 pregleda4 komentar(a)
Detalj sa sastanka, Foto: Rudnik uglja Pljevlja

Trenutna situacija u Rudniku uglja možda je i najteža u istoriji kompanije, prvenstveno zbog kašnjenja u realizaciji projekta izmještanja rijeke Ćehotine.

To je kazao izvršni direktor Rudnika uglja Nemanja Laković na sastanku poslovodstva sa članovima podružnice penzionera Rudnika uglja, koji se svake godine organizuje povodom 24. septembra Dana rudara i Dana Rudnika uglja

Laković je kazao da su optimisti i da rade na rješavanju svih problema i da neće dozvoliti da se bilo šta nepredviđeno desi.

"Uložićemo sve svoje kapacitete i vrijeme da rješimo probleme koje Rudnik uglja ima. Drago mi je što ste svi aktivni učesnici u proslavi Dana rudara i Dana kompanije. Sa naše strane ćemo nastaviti da pomažemo koliko god možemo. Ove godine smo izašli u susret maksimalno koliko smo mogli i nadam se da ste i vi zadovoljni odnosom kompanije prema članovina Podružnice penzionera Rudnika uglja Pljevlja", naglasio je Laković.

Posebno je istakao da će kompanija i dalje nastaviti svoju uspješnu društveno odgovornu misiju.

"Mislim da je Rudnik uglja dužan Pljevljima, da pomaže u maksimalnoj mjeri s obzirom koliko su Pljevlja u proteklom periodu imala nekih negativnih stvari od Rudnika uglja i od Termoelektrane koji se nalaze ovdje. Sigurno ćemo u narednom periodu nastaviti da radimo sve što možemo, ja ću biti uvijek maksimalno otvoren da saslušam sve zahtjeve i ispunim one koje su zakonski mogući", dodao je Laković.

Rekao je da mu je posebna čast što ima priliku da razgovara sa ljudima koji su čitav svoj vijek utkali u izgradnju kompanije.

"Mislim da je sasvim logično da se Rudnik uglja ovim ljudima oduži na ovakav način sa jednom ovakvom prostorijom za druženje penzionera gdje mogu razmjenjivati svoja iskustva i prisjećati se svojih radnih dana, kako su gradili Rudnik uglja i doveli ga da bude jedna od najuspješnijih kompanija u Crnoj Gori", kazao je Laković.

Sastanku su osim Lakovića prisustovali i direktor Sektora ekonomskih poslova Jadranko Lončar, predsjednik Podružnice penzionera Rudnika uglja Miroslav Klačar, predstavnici sindikalnih organizacija, predsjednik Udruženja penzionera Pljevlja Vukadin Damjanović i ostali gosti.

Sastanak je počeo minutom ćutanja u čast penzionera Rudika uglja Pljevlja koji su preminuli prethodnu godinu.

Prisutnima se obratio predsjednik podružnice penzionera Miroslav Klačar.

"Posebno se zahvaljujem Izvršnom direktoru što je došao, zato što poslednjih godina ne dolaze oni koji odlučuju. Mislim da nijedan klub u Crnoj Gori, a siguran sam i šire nema ovo. To ne bi ni moglo da postoji da nije kompanije i menadžmenta koji stoje iza nas. Rudnik uglja je obezbijedio ove godine i koktel, uz odobrenje kompanije i još jednom se svima zahvaljujem", istakao je Klačar.