Mandić: Organizovani kriminal i korupcija najveći problem Crne Gore

Šef parlamenta se sastao sa ambasadorkom Italije

3179 pregleda11 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore/M.Matković

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić sastao se danas sa ambasadorkom Italije Andreinom Marselom, a dvoje zvaničnika su se saglasili da je Italija jedan od najvažnijih partnera naše zemlje

Mandić je tokom susreta rekao da će narednom periodu biti organizovana njegova zvanična posjeta Italiji, na poziv predsjednika italijanskog parlamenta Lorenca Fontane.

"Tokom sastanka, predsjednik je istakao da su odnosi Crne Gore i Republike Italije veoma dobri, ali da uvijek postoji prostor za daljim unapređivanjem. Sagovornici su se saglasili da je Italija jedan od najvažnijih partnera naše zemlje", saopštio je kabinet šefa parlamenta.

Mandić je naglasio da su organizovani kriminal i korupcija najveći problem sa kojim se Crna Gora danas suočava, te dodao da će tokom svoje zvanične posjete, osim o saradnji između dva parlamenta, prilikom sastanka sa Fontanom, "posebnu pažnju posvetiti pitanju ekspertize i snažne podrške Republike Italije našoj zemlji u borbi protiv kriminalnih klanova i endemske korupcije, što je od posebne važnosti za zatvaranje EU pregovaračkih poglavlja 23 i 24".

Mandić je dodao da će tokom njegove zvanične posjete razgovarati i o brojnim temama u vezi sa ekonomskim investicijama u našoj zemlji.

"On je podvukao da će posebnu pažnju tokom razgovora sa predsjednikom Fontanom posvetiti evropskim integracijama naše zemlje i snažnoj podršci koju nam na tom putu pruža Republika Italija", zaključuje se.