Koalicija "Još jače": Rakčević nije demantovao da je njegov brat nelegalno gradio

Iz ove koalicije su kazali da nisu zloupotrijebili lične podatke kada su u nedjelju objavili listove nepokretnosti Nemanje i Gorana Rakčevića, za koje su tvrdili da su otac i brat Luke Rakčevića koji su vlasnici više stambenih zgrada i prostora sagrađenih bez dozvole

7020 pregleda15 komentar(a)
Foto: Evropa sad-Demokrate - Još jače - prof. dr Saša Mujović

Iz koalicije "Još jače" koju na lokalnim izborima u Podgorici čine Pokret Evropa sad i Demokrate pitali su nosioca liste "Za bolju Podgoricu" Luku Rakčevića da je njegov brat Nemanja nelegalno gradio.

Iz ove koalicije su kazali da nisu zloupotrijebili lične podatke kada su u nedjelju objavili listove nepokretnosti Nemanje i Gorana Rakčevića, za koje su tvrdili da su otac i brat Luke Rakčevića koji su vlasnici više stambenih zgrada i prostora sagrađenih bez dozvole.

Rakčević je juče saopštio da je PES zloupotrebljavajući tuđe lične podatke optužio pogrešnog Gorana da je član njegove porodice.

"Što se Rakčevića tiče - tragom nelegalne gradnje bratovljeve (koju nije demantovao) došlo se do lista nepokretnosti Gorana Rakčevića, ne samo zbog toga što se i Lukin otac zove Goran već i zato što su parcele sve u istom obuhvatu", navodi se u saopštenju koalicije "Još jače".

Dodaje se da to što porodica Rakčević ima tendenciju da gradi bez dozvole nikog ne abolira, jer to nije fer prema ljudima koji čekaju sve pravne pretpostavke da se ispune da bi gradili, a i njima je, kako kažu i toj koaliciji, možda preša.

"Nikakve zloupotrebe ličnih podataka bilo nije, jer je registar katastra javno dostupna informacija i ponavljamo - inicijalna kapisla je bio zahtjev za legalizaciju Nemanje Rakčevića (javno dostupan dokument) i tragom tog lista nepokretnosti došlo se do lista Gorana Rakčevića, koji je uzgred takođe nelegalno gradio.

Međutim, da pređemo na suštinu, da li je Vaš brat Nemanja Rakčević nelegalno gradio? Da li je list nepokretnosti Nemanje Rakčevića autentičan? Da li je u slučaju Vašeg brata bilo zloupotrebe podataka?", pitali su iz koalicije "Još jače".

Oni su pitali Rakčevića i da li je bilo šta u skladu sa zakonom preduzeo dok je bio zamjenik gradonačelnice Podgorice, a bio je dužan da ta saznanja podijeli sa nadležnim državnim organima i da li uopšte ima namjeru da bilo šta preduzme.