PES: Milatović podredio resurse institucije predsjednika afirmaciji izbornog rezultata jedne liste

"Milatović u panici ne uspijeva da prikrije istinu da ne živi niti djeluje u skladu sa principima za koje se javno zalaže", saopštio je PES

8111 pregleda29 komentar(a)
Foto: Evropa sad

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović direktno je podredio resurse institucije predsjednika države afirmaciji izbornog rezultata jedne izborne liste, saopštio je Pokret Evropa sad (PES).

"Iako je Milatović najavio da će pričati o neistinama Milojka Spajića, pres konferencija je razboličila zloupotrebe njega i njemu podređenih opštinskih funkcionera. Milatović je u toku radnog vremena održao pres konferenciju, i direktno podredio resurse institucije Predsjednika afirmaciji izbornog rezultata jedne izborne liste. Vjerovatno nevoljno, u sred radnog vremena, lokalni funkcioneri Glavnog grada Balša Špadijer, Nikola Radulović i Denis Hot takođe su prisustvovali pres konferenciji, čime su prekršili radne obaveze", saopštio je PES.

"U kakvu fazu političkog djelovanja je dospio Milatović, govori i da je promotivni spot za lokalne izbore snimio u prostoru državne institucije Predsjedništva, što je suprotno Članu 36 Zakona o finansiranju političkih subjekata. Kako se približava dan izbora u Podgorici, Milatović u panici ne uspijeva da prikrije istinu da ne živi niti djeluje u skladu sa principima za koje se javno zalaže", dodaju.

PES je pozvao Milatovića na transparentnost i "barem minimum pristojnosti koju inače zagovara, makar u odgovorima na pitanja novinara o zloupotrebama koje su registrovale nevladine organizacije".

"Jer, ako ne radi u javnom interesu, ne umije da državničko stavi ispred ličnog, niti ima podršku većine građana, postavlja se pitanje šta Milatovića još čini predsjednikom", zaključuje se u saopštenju.