Najpoznatiji basket brkovi šarmirali i Podgoricu

Crnogorski Kodio odigrao sjajan turnir u glavnom gradu, ali u finalu nije imao snage da sruši Ub i najboljeg basketaša svijeta Strahinju Stojačića

5040 pregleda7 komentar(a)
Detalj iz finalnog meča između ekipa Kodio i Ub, Foto: 3x3 Montenegro

Strahinja Stojačić dobro je poznato ime čak i za one koji slabije prate basket 3x3 - legendarni "Brko" najbolji je igrač na svijetu ovog sve popularnijeg sporta, a prethodnog vikenda klasu je pokazao i u Podgorici.

Crnogorska ekipa Kodio odigrala je fenomenalan turnir "3×3 Podgorica 2k24 Lob Quest", ali na kraju u velikom finalu nije ima snage da sruši ekipu Uba i majstora reprezentacije Srbije - Stojačića (21:20).

Iza Miloša Jovanovića, Vasa Popovića, Marka Raičevića i Aleksu Vujadinovića momaka koji su branili boje Kodija svakako ostaje sjajan turnir u glavnom gradu, dok je Ub ovim trijumfom "kupio kartu" za FIBA Masters u Amsterdamu.

Sa turnira u Podgoricifoto: 3x3 Montenegro

Osim Stojačića za Ub su igrali i Marko Branković, Nikola Kovačević, Nikola Lazić.

Treće mjesto zauzela je hrvatska ekipa 3×3 KA-BA Karlovac, koja je u "utješnom finalu" bila bolja od Partizana, još jednog tima iz Fibinog Top 20 društva.

"Posebno smo ponosni na ovogodišnju 3×3 sezonu u Crnoj Gori, koja je bila najuspješnija do sada. Organizovali smo FIBA Lite Quest turnir, dok su svi ostali turniri bili dio Quest Tour-a, čije je finale održano u Podgorici", poručili su organizatori.

Ekipa Kodiofoto: 3x3 Montenegro

Tokom vikenda u Podgorici održana je i BIG dječja liga 3×3 za djecu do 14 godina, a prvo mjesto u ovoj kategoriji osvojila je ekipa Splas Bros u čijem su sastavu bili Nikša Dragićević, Andrija Praščević, Danilo Marković.

Drugoplasirani je bio tim Easy Money (Damjan Milačić, Arman Hodžić, Tarik Hodžić), a trećeplasirani Zabjelo Efekat (Ognjen Milačić, Matija Savović, Andrija Brašanac, Danilo Šunjević).

Pobjednička ekipafoto: 3x3 Montenegro