MUP: Radarski uređaj instaliran u Podgorici na raskrsnici ulica Jovana Tomaševića i 13. Jula

Iz MUP su rekli da je sistem ustupila kompanija MMSCODE d.o.o iz Banja Luke, čime je kako su rekli, MUP-u omogućeno da izvrši sveobuhvatnu procjenu tehničke funkcionalnosti i mogućnosti sistema u realnim uslovima

7729 pregleda5 komentar(a)
Podgorica (ilustracija), Foto: Shutterstock

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopšilo je danas da je instaliralo radarski uređaj Ekin Spotter G2 na raskrsnici ulica Jovana Tomaševića i 13.Jula, u Podgorici.

U saopštenju se navodi da počinje testiranje stacionarnih radarskih sistema u Crnoj Gori.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova kontinuirano unapređuje kapacitete u svim segmentima, a naročito u oblasti digitalizacije, sa ciljem poboljšanja opšte bezbjednosti. Ulažemo napore u pravcu unapređenja bezbjednosti saobraćaja, strateški planirajući efikasno upravljanje saobraćajem na teritoriji Crne Gore. U cilju testiranja najsavremenijih tehnologija za detekciju brzine i prekršaja u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova je instaliralo radarski uređaj Ekin Spotter G2 na raskrsnici ulica Jovana Tomaševića i 13.Jula, u Podgorici", ističe se u saopštenju MUP.

Iz tog Vladinog resora su dodali da je sistem ustupila kompanija MMSCODE d.o.o iz Banja Luke, čime je kako su rekli, MUP-u omogućeno da izvrši sveobuhvatnu procjenu tehničke funkcionalnosti i mogućnosti sistema u realnim uslovima.

"Ovaj testni period pruža priliku za sagledavanje svih prednosti koje sistem može donijeti u pogledu poboljšanja javne sigurnosti, efikasnosti u sprovođenju zakona i upravljanju i kontroli saobraćaja, te zaštiti lica i imovine i unapređenju bezbjednosti građana", zaključuje se u saopštenju MUP.