Dragović: Saradnice Milatovića su svjesne njegovog poriva za degradiranjem uglavnom žena

"Ovim putem novinarki Aleksandri Jovančević upućujemo najiskreniju podršku i poručujemo joj da je šteta nanešena njenom integritetu kratkoročna i prolazna, a nečiji temeljni nedostaci nepopravljivi i cjeloživotni"

4669 pregleda6 komentar(a)
Dragović, Foto: PES

Današnji ispad predsjednika Jakova Milatovića prema novinarki RTCG-a je prilika da sa javnost upozna sa pravim licem, namjerama i vrijednostima ovog čovjeka, saopštila je Jovana Dragović, predsjednica Asocijacije žena Pokreta Evropa sad (PES).

"Ovim putem novinarki Aleksandri Jovančević upućujemo najiskreniju podršku i poručujemo joj da je šteta nanešena njenom integritetu kratkoročna i prolazna, a nečiji temeljni nedostaci nepopravljivi i cjeloživotni. Oni koji pretjerano i neukusno zagovaraju određene vrijednosti, u životu su najčešće daleko od njih. Ne čudi da onaj koji svakodnevno simulira privrženost porodičnim vrijednostima na društvenim mrežama, na kraju ispolji muški šovinizam i to prema novinarki", istakla je Dragović u saopštenju.

Ona je dodala da "ovakvo ophođenje, svakako ne čudi bivše koleginice iz PES-a, a vjerujemo i sadašnje i nekadašnje saradnice gospodina Milatovića, koje su svjesne njegovog poriva za degradiranjem uglavnom žena".

"Muški šovinizam i mizoginija najpristuniji su kod ličnosti koji ne oklijevaju da iskažu potčinjenost i inferiornost pred osobama muškog pola, što smo vidjeli na snimcima razgovora predsjednika sa zvaničnicima drugih država. Ni najmanje ne sumnjamo da će javnost u vremenu koje dolazi sve više uviđati ozbiljne anomalije ličnosti predsjednika, jer će ih on sve teže prikrivati. Na kraju, na Milatovićevo pitanje o borbi, mu poručujemo da smo se borili protiv predsjednika koji se ponižavajuće ophodio slobodnim ženama u medijskom i NVO sektoru - i pobijedili ga", poručila je Dragović.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović danas je odgovarajući na pitanje novinarke RTCG-a da li je kampanja to što snima spot u zgradi Predsjednika, pitao da li je gledala spot, na šta je ona odgovorila da nije.

Šef države je novinarku optužio da joj je direktor Javnog servisa Boris Raonić napisao pitanje da ga postavi.

On je kazao da se nisu borili za to i da nije za to da direktor napiše pitanje.

"Danas sam snimio spot gdje pozivam svakog građanina da glasa za one koje smatra da su najbolji - ne za Jakova Milatovića", poručio je predsjednik Crne Gore.