Učenje uz olimpijsku šampionku - crnogorske džudistkinje radiće sa Barbarom Matić

Djevojka koja je Hrvatskoj donijela prvu džudo medalju sa Igara bila gost Džudo saveza Crne Gore

4542 pregleda2 komentar(a)
Barbara Matić tokom posjete Džudo svezu Crne Gore, Foto: Filip Roganović

Dva puta je bila šampionka svijeta, jednom Evrope, a onda je ovog ljeta sve krunisala na najvećoj mogućoj pozornici - Olimpijskim igrama.

Barbara Matić, zlatna džudistkinja sa Igara u Parizu, ovih dana je bila specijalni gost u Crnoj Gori, pratila je Evropski kup u Podgorici, a sastala se i sa predsjednikom Džudo saveza naše zemlje Jovicom Rečevićem.

Nakon sastanka stigle su i lijepe vijesti za crnogorski džudo...

"Barbara je bila zadovoljna viđenim u Podgorici tokom Evropskog kupa, a dogovorili smo da sarađujemo u budućnosti. Ona će raditi sa našim džudistkinjama, na koje će moći da prenese bogato znanje i iskustvo koje je stekla na velikim takmičenjima prethodnih godina", otkrio je Rečević.

foto: Filip Roganović

Naglasio je da je zadovoljstvo što je imao priliku da razgovara sa fenomelnom hrvatskom džudistkinjom.

"Radi se o velikoj šampionki koja je nedavno u Parizu krunisala sjajnu karijeru osvajanjem zlatne medalje na najvažnijem sportskom takmičenju", dodao je Rečević.

Iz Džudo saveza podsjećaju da Barbara zajedno sa čuvenim azerbejdžanskim džudistom Rustamom Orujovom učestvuje na kampu koji je počeo u Budvi koji će trajati do srijede.

"Mlade generacije džudistkinja i džudista imale su priliku da tajne ovog sporta otkrivaju od osvajača olimpijskih, kao i medalja sa prvenstava Evrope i svijeta", dodaju iz Džudo saveza.

Da je Barbara već legenda u svoj zemlji najbolje govori to što je Hrvatskoj donijela prvu medalju sa Olimpijskih igara.

Nakon što je Rio de Žaneiru ispala u prvom kolu, a u Tokiju bila petoplasirana, Barbara je klasu pokazala u Parizu gdje je dominantno stigla do pehara.

Kroz karijeru je do sada osvojila devet medalja za najvećih takmičenja - osim pomenutih zlata sa Igara, svjetskih prvenstava i šampionata Evrope, ima još i jednu planetarnu bronzu, kao i tri ista odličja sa kontinentalnih takmičenja. Uz sve to bronzu je "zagrizla" i na Evroskim igrama u Minsku.