Pioniri igrali neriješeno sa Albanijom, Ljumović: Dva različita poluvremena

Crna Gora - Albanija 2:2

2230 pregleda2 komentar(a)
Foto: FSCG

Pionirska fudbalska reprezentacija Crne Gore igrala je juče u Podgorici neriješeno (2:2) sa Albanijom u prvom od dva prijateljska meča.

Nakon dobrih šansi Alekse Cauševića i Nikole Vukoja, gosti su poveli pogotkom Hadžija Rene iz kontre u 23. minutu. Poravnao je Luka Vušurović u 31. minutu, da bi do kraja poluvremena Crna Gora još u tri navrata mogla do pogotka.

Do novog vođstva Albanija je stigla u 50. minutu, ponovo preko Rene. Konačan rezultat postavio je Vukoje iz jedanaesterca u 79. minutu.

"Dva različita poluvremena, gdje smo u prvom od pet stopostotnih prilika za postizanje gola, morali da iskoristimo bar tri situacije, od toga je jedna bila na praznu mrežu. Dobro smo krenuli meč, u visokom presingu na polovinu protivnika, iz čega smo i stvarali šanse. Ali, opet se dešavaju identične greške kao u prošlom meču u Bugarskoj, gdje previše prostora ostavljamo između linija tima protivniku. Prvi gol smo primili iz našeg kornera i slabe reakcije naših fudbalera kod ofanzivnih prekida. Brzo smo se vratili u utakmicu, postigavši gol nakon dobro odrađenog presinga i oduzete lopte", rekao je za sajt Saveza selektor Minja Ljumović.

Naredni duel igra se sjutra (16) u Skadru.

"U nastavku nismo bili na nivou igre iz prvog dijela, što se tiče ofanzivnih detalja i stvaranja prilika za postizanje gola. Ponovo smo morali da se vraćamo u meč iz minusa, nakon naše greške u zadnjoj liniji tima. Na kraju, kad već nismo iskoristili veliki broj prilika i gdje smo dva puta jurili gol minusa, dobro je došao i ovaj neriješeni rezultat", kazao je Ljumović.