Mašković: Imam informacije da će Gradska RTV favorizovati pojedine partije tokom izbornog dana

Kandidat na listi "Evropski savez - Boris Mugoša (SDP SD, LP i građani) - Podgorica za primjer" je rekao da kao medij koji pripada građanima Podgorice, očekuje da će tokom izbornog dana, od otvaranja do zatvaranja birališta, Gradska RTV izbalansirano i objektivno pratiti sva dešavanja u izbornoj trci.

4468 pregleda11 komentar(a)
Miloš Mašković, Foto: Evropski savez

Miloš Mašković, kandidat na listi "Evropski savez Boris Mugoša (SDP SD, LP i građani) Podgorica za primjer", kazao je da prema informacijama koje je dobio postoji ozbiljna zabrinutost da sve političke partije neće biti ravnopravno zastupljene u izvještavanju Gradske RTV tokom izbornog dana.

"U saznanjima sam da će određeni politički subjekti biti posebno tretirani, te da će im se omogućiti uslovi koji nosu pruženi drugim političkim subjektima. Ovakav selektivan pristup šalje poruku da interesi određenih političkih subjekata i njihovi birači nisu podjednako važni", istakao je Mašković u saopštenju dostavljenom medijima.

On je rekao da kao medij koji pripada građanima Podgorice, očekuje da će tokom izbornog dana, od otvaranja do zatvaranja birališta, Gradska RTV izbalansirano i objektivno pratiti sva dešavanja u izbornoj trci.

"Uloga lokalnog javnog emitera u informisanju građana je od ključne važnosti, te smatram da je neophodno da svi politički subjekti budu tretirani ravnopravno i u skladu s osnovnim načelima novinarstva.

Ukoliko pristup Gradske RTV favorizuje samo određene političke partije, to može dodatno narušiti povjerenje građana u ovaj lokalni medij, ali i u demokratske procese. Pitanje je po kojem su osnovu odlučili da daju veći medijski prostor pojedinim političkim partijama, dok su ostale zanemarene?", navodi se u saopštenju Maškovića.

On je kazao da je važno da na predstojećim izborima Gradska RTV bude primjer profesionalizma, pruži objektivne i nepristrasne informacije i na taj način osnaži povjerenje građana u medijski sistem i izborni proces.

"Podgorica i njeni građani zaslužuju poštenu i transparentnu izbornu pokrivenost", zaključio je kandidat Evropskog saveza.