SDT predao optužnicu protiv advokata Dapčevića, terete ga da je za kavački klan oprao 2,6 miliona eura

Dapčević je uhapšen 3. aprila po nalogu SDT-a. Lisice na ruke tada su mu stavili pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja.

34570 pregleda10 komentar(a)
Dimitrije Dapčević, Foto: Luka Zeković

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) Specijalnom odjeljenju Višeg suda u Podgorici predalo je optužnicu protiv advokata Dimitrija Dapčevića kojeg terete da je za kavački klan oprao 2,6 miliona eura.

Specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić saopštio je da budvanskom advokatu na teret stavljaju krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, dva produžena krivična djela pranje novca i dva krivična djela pranje novca.

"U optužnici je predloženo da se okrivljenom produži pritvor", kazao je Radonjić.

Dapčević je uhapšen 3. aprila po nalogu SDT-a. Lisice na ruke tada su mu stavili pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja.

Radonjić je nakon toga saopštio da je hapšenje rezultat višemjesečnog koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - EUROPOL.

"Specijalni tužilac je saslušao osumnjičenog, u prisustvu izabranih branilaca. Osumnjičeni je iznio odbranu i nije odgovarao na pitanja, a nakon saslušanja mu je određeno zadržavanje zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva", kazao je portparol SDT-a nakon saslušanja.

Dapčević je dugi niz godina zastupao Svetozara Marovića i pripadnike kavačkog klana.