Ibrahimović: Nastavak podrške Ukrajini, utvrditi odgovornost za zločine od početka ruske agresije

Ostvareni napredak Crne Gore, uz jasne poruke iz Brisela da je proširenje prioritet, predstavljaju dodatan podsticaj svim državama kandidatima, kazao je ministar vanjskih poslova

1252 pregleda4 komentar(a)
Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Crna Gora će nastaviti da podržava Ukrajinu u borbi za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta i zalaže se za utvrđivanje odgovornosti za sve zločine od otpočinjanja ruske agresije, poručio je potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović.

On je, tokom drugog dana učešća na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku, prisustvovao otvaranju Generalne debate, učestvovao na sastanku Grupe prijatelja za odgovornost povodom agresije na Ukrajinu, te se sastao sa ministarkom vanjskih poslova Andore Imom Tor Faus i specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

"Tokom susreta sa Lajčakom, razmotrena su pitanja regionalne stabilnosti i evropske integracije, sa posebnim osvrtom na značaj jasne evropske perspektive za države Zapadnog Balkana", saopštio je MVP.

foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Ibrahimović je naglasio da ostvareni napredak Crne Gore, uz jasne poruke iz Brisela da je proširenje prioritet, predstavljaju dodatan podsticaj svim državama kandidatima.

Ibrahimović je sa ministarkom vanjskih poslova Andore potpisao sporazum u oblasti izbjegavanja dvostrukih oporezivanja.

foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

"U razgovoru je ocijenjeno da susreti na visokom nivou i adresiranje pitanja od obostranog interesa, doprinose daljem razvoju ekonomske saradnje, ali i sveukupnom razvoju međudržavnih veza", zaključuje se.