VDT i UCG potpisali memorandum o saradnji: "Pružanje stručne pomoći i podrške u sajber bezbjednosti..."

Iz VDT-a su rekli da je memorandumom predviđena realizacija konkretnih aktivnosti, koje će doprinijeti jačanju kapaciteta i sticanju praktičnih znanja studenata UCG

2280 pregleda0 komentar(a)
Foto: Luka Zeković

Vrhovni državni tužilac Milorad Marković i rektor Univerziteta Crne Gore (UCG) Vladimir Božović potpisali su memorandum o saradnji kojim se definiše strateško partnerstvo Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT) i UCG.

Iz VDT-a su rekli da je memorandumom predviđena realizacija konkretnih aktivnosti, koje će doprinijeti jačanju kapaciteta i sticanju praktičnih znanja studenata UCG.

"Zaključenim sporazumom definisano je i pružanje stručne pomoći i podrške Univerziteta VDT-u u oblasti sajber bezbjednosti, visoko-tehnološkog kriminala i drugim oblastima, kao i mogućnost organizovanja obuka za državne tužioce u ovim segmentima", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je memorandumom, u cilju specijalizacije, predviđena i mogućnost stipendiranja zaposlenih u Državnom tužilaštvu od strane Univerziteta Crne Gore, za jedan od studijskih master programa.