Obilježena 72. godišnica postojanja Rudnika uglja Pljevlja: Nagrađeni najbolji radnici

Tradicionalnom akcijom dobrovoljnog davalaštva krvi i Klub dobrovoljnih davalaca krvi Rudnika uglja i ove godine obilježio je Dan rudara i 72 godine poslovanja kompanije sa porukom humanosti „Pridružite nam se i budite dobrovoljni davaoci krvi“

3631 pregleda0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva

Povodom Dana rudara Crne Gore i 72. godišnjice postojanja Rudnika uglja, najveća pljevaljska kompanija nagradila je najbolje radnike između dva praznika.

Sa po hiljadu eura nagrađeni su Slobodan Terzić rukovalac dampera (Sektor Proizvodnja, RJ „Površinski kopovi“), Igor Ćurčić automehaničar (Sektor „Proizvodnja“, RJ „Održavanje“), Esad Kordić inženjer na eksploataciji uglja (Sektor „Proizvodnja“, RJ „Površinski kopovi“), Svetlana Tošić blagajnica (Sektor „Promet“, Služba prodaje) i Olivera Đondović arhivski radnik (Sektor za pravne, kadrovske i opšte poslove, Služba za pravne i opšte poslove).

Esad Kordić je kazao da je u Rudniku sa manjim prekidima zaposlen od 1998. godine.

“Ova nagrada za mene je velika čast i privilegija a istovremeno i satisfakcija, obaveza i odgovornost da u narednom period kao što sam i dosad poslove obavljam odgovorno i profesionalno. Posao u Rudniku je izuzetno odgovoran i naporan posao. Od osam sati koliko traje radno vrijeme na terenu se mora provoditi šest do sedam sati da bi sve funkcionisalo kako treba i da bi se proizvele tone uglja za široku potrošnju i za Termoelktranu. Najteže je raditi u zimskom period za vrijeme sniježnih padavina, poledice i magle, mada nije lako i u ljetnjem period kada su visoke temperature. Vrlo malo ima dana koji su povoljni za rad”, rekao je Kordić.

Tradicionalnom akcijom dobrovoljnog davalaštva krvi i Klub dobrovoljnih davalaca krvi Rudnika uglja i ove godine obilježio je Dan rudara i 72 godine poslovanja kompanije sa porukom humanosti „Pridružite nam se i budite dobrovoljni davaoci krvi“.

U prostorijama Zavoda za transfuziju krvi Pljevlja sakupljeno je 18 jedinica krvi.

Ovogodišnju akciju dobrovoljnog davalaštva na Dan rudara podržao je Izvršni direktor Rudnika uglja Nemanja Laković koji se zahvalio dobrovoljnim davaocima, prije svega na humanosti i odlučnosti da u svakom momentu spasu život onome kome je ova dragocijena tečnost potrebna, takođe i na tradiciji koju prenose iz godine u godinu sa sve većim brojem rudara koji i na ovaj način pomažu zajednici.

Predsjednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi RUP Vasko Joksimović istakao da tradicionalno svake godine na Dan rudara organizuju akciju dobrovoljnog davalaštva i jedni su od najbrojnijih u Crnoj Gori. Ima dosta ljudi koji su zbog godina spriječeni da daruju krv, pa Joksimović apeluje na sve mlade radnike RUP-a da se pridruže akcijama.

„Ne treba objašnjavati sta znači darovati krv, bitno je da je čovjek srećan i zadovoljan što je pomogao nekome i to je veliki uspjeh svakog čovjeka. Napominjem da imamo dobru saradnju sa Crvenim krstom Pljevlja i Zavodom za transfuziju krvi. Nadamo se da ćemo nastaviti u budućnosti da ispunjavamo ličnu i društvenu obavezu“, naglasio je Joksimović.

foto: Privatna arhiva

Zahvalio se rukovodstvu RUP-a koji im izlazi u susret i pomože u obezbjeđivanju finansijskih sredstava za funkcionisanje kluba.

Učesnici akcije pozvali su sve koji su dobrog zdravlja a do sada nisu dali krv, da se pridruže dobrovoljnim davaocima.