VIDEO Peru: Unošenje kokaina na prekookeanske brodove uz pomoć ribarskih koča

Snimak, čiji dio Vijesti ekskluzivno objavljuju, napravljen je nakon višemjesečne istrage, tokom koje su federalni i agenti više bezbjednosnih službi uspjeli da video dokumentuju i tu kariku u međunarodnom švercu kokaina

20421 pregleda0 komentar(a)
Detalj iz luke Kaljao, Foto: Printscreen

Federalni agenti snimili su, u peruanskoj luci Kaljao, još jedan model unošenja kokaina na velike prekookeanske brodove – uz pomoć ribarskih koča, do kojih drogu dovoze manji čamci.

Snimak, čiji dio Vijesti ekskluzivno objavljuju, napravljen je nakon višemjesečne istrage, tokom koje su federalni i agenti više bezbjednosnih službi uspjeli da video dokumentuju i tu kariku u međunarodnom švercu kokaina.

Zabranjeno preuzimanje snimka bez saglasnosti "Vijesti

Na višesatnom snimku vidi se da ribarska koča, tokom noći, dolazi sa mora u lučki akvatorijum, i pristaje na stotinjak metara od kontejnerskog terminala.

Od jutra joj sa obale prilaze mali ribarski čamci, zvanično sa praznim plastičnim bačvama, koje treba da napune ribom za lokalne tržnice. Utvrđeno je, međutim, da bačve nijesu prazne, već napunjene kokainom.

Vojnici narko klanova, raspoređeni na ribarskoj koči, električnim vrtlom podižu bačve sa malih čamaca, a potom ih u potpalublju prazne i pune ih ribom i vraćaju na male ribarske čamce…

Sagovornik Vijesti iz strane bezbjednosne službe kazao je da su iz luke Kaljao kokain slali članovi narko kartela "Tito i Dino" , odgovornog za šverc velikih pošiljki iz Južne Amerike u Evropu.

Šefa tog kartela je Sarajlija sa holandskim državljanstvom, Edin Gačanin - Tito.