Vezuv – Volcano bio ponosni sponzor uspješne debitanske sezone automobiliste Filipa Kunčera

Kompanija Vezuv-Volcano je početkom avgusta pokrenula društveno odgovornu kampanju "Vozi odgovorno" pod sloganom "Ovaj čas, smanji gas", a glavni promoter kampanje je upravo Filip Kunčer.

2929 pregleda0 komentar(a)
Filip Kunčer, Foto: Vezuv Volcano

Filip Kunčer, talentovani crnogorski automobilista, uspješno je završio debitantsku sezonu u ESET Renault Clio Cup-u, međunarodnom takmičenju na kružnim stazama. Na svečanom koktelu koji je priredio njegov generalni sponzor, kompanija Vezuv-Volcano, sumirani su utisci sa šest trkačkih vikenda na kultnim evropskim stazama u Austriji, Mađarskoj, Slovačkoj i Češkoj.

Filip je, kao što je i najavio, bio opasan i brz debitant, zauzevši sedmo mjesto u generalnom plasmanu među 22 vozača.

foto: Vezuv Volcano

"Zadovoljan sam, možda ne rezultatski, jer je moj cilj uvijek najveći stepenik na pobjedničkom postolju. Međutim, sjajnim vožnjama, brzinom i borbom na stazi pokazao sam da mogu da se borim za vrh, i to mi je bilo veoma važno," izjavio je Kunčer.

Kompanija Vezuv-Volcano, koja ove godine obilježava 25 godina postojanja, početkom aprila najavila je svoje partnerstvo s Filipom kao dio projekta "Volcano Sport Support", koji je usmjeren na podršku mladim sportskim talentima.

"Volcano je podržao Filipa u dvanaest međunarodnih kružnih trka i sada kad je sve uspješno završeno, ponosni smo na rezultate koje je postigao. Drago nam je što smo kao kompanija bili dio njegovog putovanja. Takođe vjerujemo da je naša podrška doprinijela povratku automobilizma na staze uspjeha," izjavila je direktorica korporativnih komunikacija Vezuv grupe Lena Bošković.

Lena Bošković, direktorica korporativnih komunikacija Vezuv grupefoto: Vezuv Volcano

Filipova brzina, strast, hrabrost i mladost nisu prošli nezapaženo – lansirali su ga u evropsku elitu. Naredne sezone nastupaće u Evropskom Renault Clio Cup-u, najvišem rangu te klase. "Nikada niko iz Crne Gore nije nastupao u tom šampionatu, što predstavlja veliki izazov. Voziću za francuski tim, koji je među tri najbolja u konkurenciji posljednjih deset godina," kazao je Filip, otkrivši da je poziv iz Francuske stigao nakon njegovih odličnih rezultata u protekloj sezoni: "Vidjeli su da imam kvalitet, i tako je došlo do saradnje koja će biti ozvaničena sredinom mjeseca u Monci, gdje ću prisustvovati posljednjoj trci ovogodišnjeg šampionata."

foto: Vezuv Volcano

Zahvalio je svim svojim sponzorima, a posebno istakao generalnog sponzora Vezuv-Volcano, koji je prepoznao njegov talenat i strast prema auto-sportu, pruživši mu maksimalnu podršku. "Impresioniran sam radom i profesionalizmom cijelog tima. Vjerujem da smo u proteklih šest mjeseci Crnoj Gori predstavili nešto potpuno novo i drugačije u svijetu automobilizma," zaključio je Kunčer.

Podsjetimo, kompanija Vezuv-Volcano je početkom avgusta pokrenula društveno odgovornu kampanju "Vozi odgovorno" pod sloganom "Ovaj čas, smanji gas", a glavni promoter kampanje je upravo Filip Kunčer.

(Vezuv-Volcano)