Navijač Majorke osuđen zbog vrijeđanja Vinisijusa na rasnoj osnovi

Navijač Majorke pronađen je krivim za dva krivična djela povrede moralnog integriteta, čiji je povod bio rasizam, počinjena protiv Vinisijusa Žunior

3063 pregleda0 komentar(a)
Foto: Reuters/Pablo Morano

Navijač Majorke koji je uputio rasističke uvrede na račun fudbalera Real Madrida Vinisijusa Žuniora na utakmici dva kluba 5. februara prošle godine, osuđen je danas od strane suda u Palma de Majorki.

Tu informaciju je prenio Real Madrid putem zvaničnog saopštenja na sajtu kluba.

Navijač Majorke pronađen je krivim za dva krivična djela povrede moralnog integriteta, čiji je povod bio rasizam, počinjena protiv Vinisijusa Žuniora, i tadašnjeg fudbalera Viljareala Samjuela Čukvuezea dvije sedmice kasnije.

On je osuđen na 12 mjeseci zatvora, ali je ta presuda bila ukinuta nakon što je okrivljeni napisao pismo Vinisijusu u kome se izvinio i iskazao kajanje, i završio kurs jedankosti i antidiskriminacije.

Navijaču Majorke zabranjen je ulazak na utakmice La Lige i Real Madrida u periodu od tri godine.

Ovo je treća kriminalna presuda u posljednjih nekoliko mjeseci zbog rasističkih uvreda na račun fudbalera Real Madrida.

Maloljetni navijač Majorke, koji je 13. aprila ove godine vrijeđao fudbalera Real Madrida Orelijena Čuamenija, takođe se izvinio i iskazao kajanje za svoje postupke, i pristao da završi socio-edukativne aktivnosti koje su mi naložili tužioci, a za kaznu je dobio zabranu ulaska na zvanične utakmice u periodu od godinu dana i novčane penale.