Šampion u svom domu želi da sruši lidera

Praznik fudbala u Tuzima - Dečić Admiralbet na otvaranju renoviranog stadiona u Tuzima dočekuje Budućnost (19 h) u prvom meču 9. kola Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige

8622 pregleda9 komentar(a)
Sa jednog od prethodnih duela Dečića i Budućnosti, Foto: FSCG

Petak je dan za fudbalski praznik u Tuzima - Dečić Admiralbet će otvoriti vrata renoviranog doma, a i gost trenutno nije mogao da bude bolji.

Vrijeme je za derbi, za duel dvije najbolje crnogorske ekipe tokom posljednje dvije sezone, okršaj šampiona i lidera - od 19 sati na Tuškom polju igraju Dečić i Budućnost.

- Bitna stvar za nas kao klub jeste da je stadion konačno završen i da možemo da igramo na našem terenu, pred svojom publikom, kod kuće... Namjestilo se da igramo upravo derbi i siguran sam da će biti veoma intenzivna i interesantna utakmica, tako da nije moglo bolje - poručio je trener aktuelnog prvaka Milorad Peković za “Vijesti”.

Pred prvi ovosezonski okršaj Budućnost nakon osam kola na vrhu ima pet bodova više Dečića - može li to da bude dodatni pritisak za domaćina.

- Ne, trudimo se da ne gledamo puno tabelu, već da iz meča u meč radimo na određenim stvarima - nedostacima koje smo imali i problemima koji su se ponavljali - jasan je Peković.

BUDUĆNOST ZASLUŽENO NA VRHU, ALI GLEDAMO SEBE

Nekadašnji vezista reprezentacije Crne Gore pohvalio je lidera za sve što je uradio do sada, ali prije svega želi da misli o igri svojih momaka.

- Sigurno da je Budućnost u dobroj formi i zasluženo je na mjestu na kojem se trenutno nalazi, ali gledamo sebe i kako da otklonimo pomenute probleme, a isto tako želimo da ponovimo dobru igru iz prethodnog kola (pobjeda u Petrovcu) i to je ono što je za nas važno - naglasio je šef struke Dečića.

Šta bi na kraju moglo da odluči derbi?

- Derbi je uvijek derbi - poseban i priča za sebe, tako će biti i ovog puta. Ono što je do nas jeste da pokušamo da budemo fokusirani, da uđemo u meč čvrsto i da probamo da nametnemo naš kvalitet i ritam - jasan je Peković.

Dečić je do sada upisao četiri pobjede, tri remija i poraz, dok Budućnost ne zna za neuspjeh na startu - ima šest trijumfa i dva neriješena ishoda.

- Čeka nas dobra ekipa, koja je u dobroj formi i to je izazov i za nas. Naravno i dodatni motiv treba da nam bude što ćemo u lijepom ambijentu, pred domaćom publikom igrati protiv dobre ekipe - kaže nekadašnji fudbaler Partizana, Majnca, Grojters firta, Hanze iz Rostoka...

CFL NISU SAMO DEČIĆ I BUDUĆNOST

Dečić je na minus pet od Budućnosti, Petrovac na minus šest, Sutjeska se polako bude, pa je zaostatak smanjila na osam bodova... Da li će i ova sezona proći u znaku ekipa iz Tuzi i Podgorice ili?

- Mislim da neće... Budućnost je uvijek najveći favorit, ali ima još dosta ekipa koje igraju dobro - jasan je Peković.

Objasnio je i na koje ekipe misli...

- Petrovac je u dobrom naletu i ritmu, veoma dobra ekipa koja igra tvrdo i kvalitetno, Sutjeska je uvijek prisutna i niko ne smije da je otpiše, a tu je i Mornar koji je prošle sezone pokazao da se radi o veoma dobroj ekipi. Barani još traže pravu formu, ali sigurno je da će je i pronaći. Uz sve to, uvijek bude i neka ekipa koja iznenadi”.

U svakom slučaju Meridianbet Prva crnogorska liga nosi neizvjesnost...

- Da, mislim da je to i najvažnije - prvenstvo je zanimljivo, kvalitet je donekle izjednačen, svako svakoga može da pobijedi, mečevi su neizvjesni... - zaključio je Peković.

ANDRIJA BULATOVIĆ: OPREZNO I OFANZIVNO

Derbi možda dođe u pravom trenutka za Budućnost - naravno, ako pobijedi, jer bi u tom slučaju pobjegla rivalu na osam bodova, što bi bila velika prednost u ovom, ranom dijelu sezone.

Podgoričani su, naravno, oprezni...

- Pred nama je duel u kojem bi greške trebalo da svedemo na minimum. Bićemo oprezni, ali sa ofanzivnim pristupom. Sve bolje djelujemo kao tim. Vjerujem da ćemo prave stvari pokazati i u Tuzima - kazao je Andrija Bulatović, 17-godišnji vezista, veliki adut Budućnosti.

Ekipa Ivana Brnovića igra dobro nakon pauze, dobila je dva meča sa ukupnom gol-razlikom 6:0, doduše protiv rivala koji su trenutno u donjem dijelu tabele, Jedinstva i Jezera.

- Biće teško, domaćin otvara stadion, poslije duže vremena nastupa kući, biće dodatno motivisan. Sve to može da bude i opterećujuće. Mi smo mirni. Gledamo sebe. Imamo kvalitet i hoćemo to da potvrdimo u derbiju, protiv direktnog konkurenta u trci za titulu - istakao je Bulatović.

Duel u Tuzima vodiće Savo Vujović sa Cetinja.

Uvod za današnji derbi biće svečana ceremonija otvaranja renoviranog zdanja koja će početi 45 minuta ranije i na kojoj će predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević ozvaničiti povratak Dečića na svoj stadion.

Standings provided by Sofascore