U ponoć izborna tišina uoči izbora u Podgorici i Kotoru

Biračka mjesta biće otvorena od sedam do 20 sati

2421 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Izborna tišina uoči lokalnih izbora koji će u nedjelju biti održani u Podgorici i Kotoru, počeće u ponoć.

U Glavnom gradu pravo glasa ima 145.724 birača, a na izborima će učestvovati 13 lista.

U izbornoj trci biće koalicija Pokreta Evropa sad i Demokratske Crne Gore, kao i koalicija “Za Budućnost Podgorice” koju čine Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Socijalistička narodna partija, Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija, Slobodna Crna Gora i Prava Crna Gora.

Na izborima će učestvovati i koalicija „Za bolju Podgoricu Jakov Milatović“ koju čine Pokret za Podgoricu, Građanski pokret URA i Pokret za promjene, zatim Demokratska partija socijalista, Bošnjačka stranka.

Za mjesto u lokalnom parlamentu boriće se i Stranka evropskog progresa, Evropski savez, koji čine Socijaldemokrate, Socijaldemokratska partija i Liberalna partija, zatim Pokret Preokret, Pokret Naprijed, Podgorička lista, Crnogorska građanska akcija, Crnogorska evropska partija i Pokret podstanara Podgorica.

U Kotoru pravo glasa ima 18.498 građana, koji će birati između 12 lista.

Na izborima će učestvovati Crnogorska građanska akcija, lista “Za Kotor - Miljan Popović”, Demokratska alternativa - "dr Davor Kumburović - Da se Kotor pita", Evropski savez i Grupa građana - Čuvari grada.

U trci za mjesto u lokalnom parlamentu biće koalicija Za budućnost Kotora, koju čine Nova srpska demokratija Demokratska narodna partija, zatim Kotorski pokret - Siniša Kovačević, Hrvatska građanska inicijativa, Demokratska partija socijalista.

Na izborima će učestvovati i koalicija koju čine Demokrate i Pokret Evropa sad, Grbaljska lista, kao i koalicija sačinjena od Socijalističke narodne partije i Demokratske srpske stranke.

Iz MUP-a je saopšteno da uvid u glasački spisak birač može ostvariti preko internet portala www.biraci.me. Ili lično, na šalterima filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Kotor, uz važeću ličnu kartu ili pasoš danas do 14 sati, a u Područnoj jedinici Podgorica do 17 sati.

“Filijala u Kotoru, kao i Područna jedinica u Podgorici, u vrijeme održavanja izbora radiće od sedam do 20 sati, kako bi građani bili u mogućnosti da preuzmu identifikaciona dokumenta, za čije izdavanje su zahtjev podnijeli u prethodnom periodu”, navodi se u saopštenju.

Agencija za audiovizuelne medijske usluge podsjetila je sve elektronske medije da u skladu da Pravilnikom, izborna tišina započinje 24 sata prije dana održavanja izbora i traje do zatvaranja biračkih mjesta.

Biračka mjesta biće otvorena od sedam do 20 sati.