TO Tivat objavila javni poziv: Bolje iskoristiti kulturno nasljeđe

Ukupna opredijeljena sredstva iza ovu namjenu iznose 64.067 eura

1705 pregleda0 komentar(a)
Detalj iz Tivta, Foto: Siniša Luković

Turistička organizacija Opštine Tivat objavila je javni poziv za učešće u postupku raspodjele sredstava za odabir projekata valorizacije kulturne baštine, a koji se odnose na arheološka istraživanja, konzervatorske i restauratorske radove, rekonstrukciju i promociju kulturnih dobara.

Predmet Javnog poziva je dodjela finansijskih sredstava koje će izdvojiti lokalna TO za pokrivanje dijela troškova, odnosno finansiranje projekata valorizacije tivatske kulturne baštine, koja je i od značaja za unapređenje lokalne turističke ponude. Ukupna opredijeljena sredstva iza ovu namjenu iznose 64.067 eura.

Pravo podnošenja zahtjeva imaju javne ustanove za zaštitu kulturnih dobara koju je osnovala država ili opština za obavljanje konzervatorske, muzejske, bibliotečke, arhivske ili kinotečke djelatnosti nevladine organizacije, druge asocijacije, subjekti i udruženja čiji su statuti i djelatnost usklađeni s ciljevima poziva, te pravna i fizička lica shodno Zakonu o zaštiti kulturnih dobara, odnosno držaoci i vlasnici kulturnih dobara ili spomenika s elementima kulturnog dobra koji zahtijevaju istraživanje i zaštitu.