Mornar gostuje Zvezdi, Pavićević: Očekuje nas veliko iskušenje

Mornar sjutra (18) gostuje Crvenoj zvezdi u 2. kolu AdmiralBet ABA lige. Barani danas predstavili novog igrača - Šemarija Alena

6391 pregleda1 komentar(a)
Đoković na utakmici protiv Budućnosti u prvom kolu, Foto: Mornar-Barsko zlato/Media Pro

Nakon ubjedljivog poraza na startu AdmiralBet ABA lige od Budućnost Volija (98:51), košarkaše Mornara u 2. kolu očekuje još jedan težak zadatak - Barani sjutra (18) gostuju Crvenoj zvezdi.

Mornar se još uigrava, poznato je da je kasno počeo pripreme, pa će i meč sa aktuelnim šampionom regionalnog takmičenja poslužiti da ekipa Mihaila Pavićevića što spremnije dočeka nastavak sezone.

"Utakmica protiv Zvezde ne dolazi u pravom trenutku. Da ne ponavljam u kakvoj smo situaciji - daleko je to od nivoa AdmiralBet ABA lige, a pogotovo od nivoa Zvezde. Ovu sedmicu ćemo iskoristiti da se uigramo, da počnemo da ličimo na ekipu i da dostojanstveno pružimo otpor Zvezdi. O Zvezdi ne treba trošiti riječi - evroligaška ekipa, sa vrhunskim igračima i vrhunskim trenerom. Zaista, očekuje nas veliko iskušenje, ali ne možemo da biramo. Idemo da odigramo što bolje i da probamo da pružimo što jači otpor", rekao je u najavi meča trener Mornara, Mihailo Pavićević.

Zvezda je u prvom kolu iznenađujuće poražena u gostima od Dubaija (86:84).

"Rezultat protiv Budućnosti nije realan, jer smo kasno krenuli sa treninzima. Očekuje nas možda i najozbiljniji protivnik u AdmiralBet ABA ligi - iznenađenje je što su izgubili od Dubaija. Igraju kod kuće i sigurno će biti motivisani. Na nama je da se postepeno dižemo iz kola u kolo. Realno, ne idemo sa bijelom zastavom, a realno cilj i imperativ nije pobjeda. Ali ako nam se bude pružila, naravno da ćemo je uzeti", kazao je igrač Barana, Ilija Đoković.

A dan prije meča sa aktuelnim šampionom, Mornar je predstavio novo pojačanje - riječ je o plejmejkeru Šemariju Alenu.

Alen je prošle sezone igrao na Univerzitetu UCF sa Foride, prosječno je na terenu provodio 30,5 minuta, a postizao je 7,7 poena.