Prosinečki pred oktobarske utakmice: Vjerujem da možemo ponoviti dobru igru iz duela sa Velsom

Crna Gora takmičenje u Ligi nacija nastavlja u oktobru gostovanjima Turskoj i Velsu

6904 pregleda7 komentar(a)
Prosinečki, Foto: FSCG

Fudbalsku reprezentaciju Crne Gore u oktobru očekuju dva meča u Ligi nacija - naša selekcija 11. gostuje Turskoj, a tri dana kasnije Velsu, od kojeg je u septembru izgubila (2:1) u Nikšiću.

Nakon septembarskih utakmica, ekipa Roberta Prosinečkog je bez osvojenog boda. Crna Gora je u 1. kolu izgubila u Rejkjaviku od Islanda (2:0), a onda i u Nikšiću od Velsa, u meču u kojem je propustila mnogo šansi i po svemu prikazanom zaslužila više.

Sada "hrabre sokole" očekuju novi susret sa Velšanima, te Turskom - ekipama, koje nakon dva kola imaju po četiri boda.

"Dvije veoma zahtjevne i teške utakmice su pred nama. Dueli sa protivnicima koji su u prva dva kola UEFA Lige nacija prikazali dobre igre i osvojili po četiri boda, što ih stavlja na diobu prvog mjesta na tabeli naše grupe. Turska se na Evropskom prvenstvu prikazala u izuzetnom izdanju, igrali veoma dopadljiv fudbal i upisali dobre rezultate, a u sličnom ritmu su nastavili i na startu nove sezone. Sa Velsom smo već odigrali jedan susret u kojem smo, uprkos dobroj igri i velikom broju stvorenih prilika, poraženi u Nikšiću. Vjerujem da u duelima koji nas očekuju u oktobru možemo ponoviti dobru igru iz duela sa Velsom koju će ovog puta ispratiti i dobri rezultati, rekao je Prosinečki za sajt Saveza.

Reprezentacija Crne Gore pripreme za mečeve sa Turskom i Velsom počinje u nedjelju, 6. oktobra 2024. godine.