MK Group obradovala studente u Podgorici i osnovce u Nikšiću

Zahvaljujući donacijama većim od 100.000 evra studenti i osnovci će imati bolje uslove za školovanje

3331 pregleda0 komentar(a)
Obilazak Studentskog doma ''Plavi dvor'', Foto: Dejan Lopičić

MK Group obeležila je uspešan završetak radova koji su bili predmet ovogodišnjih donacija u Crnoj Gori, a događaju su prisustvovali ministarke prosvjete, prof. dr Anđela Jakšić Stojanović i Luka Ilić, direktor JU „Dom učenika i studenata Podgorica”. Ovogodišnjoj donaciji MK Group u iznosu od 50.000 evra pridružilo se i Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija svojom investicijom, zahvaljujući čemu su u studentskom domu „Plavi dvor” u Podgorici završeni građevinski radovi, renovirana su kupatila i podne površine u sobama i predsoblju, a studentske sobe su pored krečenja i gletovanje opremljene i novim namještajem. Dodatnih 55.000 evra MK Group donirala je i Osnovnoj školi „Dušan Bojović” u Župi Nikšićkoj, koja je sredstva iskoristila za kompletno renoviranje fiskulturne sale.

„Zadovoljstvo mi je što smo obišli renovirani Studentski dom „Plavi dvor”. U toku ljetnjih meseci izvođeni su intenzivni radovi u iznosu od preko 200.000 evra i zajedničkim snagama smo uspeli da stvorimo mnogo bolje uslove za naše studente u narednom periodu. Veliku zahvalnost dugujemo MK Group, ne samo na ovoj donaciji studentskom domu, već i na donaciji Osnovnoj školi u Župi Nikšićkoj i vjerujem da ćemo uspešnu saradnju nastaviti i u budućnosti”, izjavila je prof. dr Anđela Jakšić Stojanović, ministarka prosvjete Crne Gore.

Aleksandra Stojanović, Luka Ilić, Anđela Jakšić Stojanović - Foto Dejan Lopičićfoto: Dejan Lopičić

„Radovi su obuhvatili kompletnu adaptaciju od zamene elektro i vodovodnih instalacija, gletovanja i krečenja zidnih površina, zamjene podnih površina, kao i kompletno renoviranje i opremanje kupatila. Takođe, adaptacija je obuhvatila i zamjenu kompletnog namještaja u studentskim sobama”, rekao je Luka Ilić, direktor JU „Dom učenika i studenta Podgorica”.

Bolji uslovi za učenje doprineće razvoju mladih generacija, a posebnu važnost ulaganja u obrazovanje istakla je Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group.

''MK Group je već godinama regionalno poznata po svom ulaganju u mlade i obrazovanje. Naš društveno odgovorni program zasnovan je na želji da mladima pružimo najbolje uslove za učenje i napredovanje. Samo ove godine izdvojili smo 350.000 evra za studentske domove u Adria regionu, čime će blizu 6.000 studenata u Beogradu, Podgorici, Ljubljani i Zagrebu od ove školske godine uživati u novim i kvalitetnijim prostorima za učenje”, istakla je Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group.

Studentski dom ''Plavi dvor'' foto: Dejan Lopičić

Nakon uspešno realizovanih donacija u Srbiji i Crnoj Gori kompanija MK Group tradicionalno nastavlja svoje filantropske aktivnosti, a do kraja oktobra biće završeni i radovi u studentskim domovima u Hrvatskoj i Sloveniji.

(MK Group)