Prevrnuo se čamac sa migrantama na krajnjem jugu Grčke, jedna osoba poginula

Na krajnjem jugu Grčke, drugi brod obalske straže spasio je 78 osoba iz drvenog čamca, kod najjužnijeg grčkog ostrva Gavdos

2356 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: REUTERS

Jedna osoba je sinoć poginula, a 15 je spaseno kad se gumeni čamac, koji je vozio migrante ka istočnom grčkom ostrvu Kos, prevrnuo u blizini turske obale, saopštile su vlasti Grčke.

Brod obalske straže izvukao je iz vode telo žene, a dvije spasene osobe su smještene u bolnicu, navela je danas grčka obalska straža.

Na krajnjem jugu Grčke, drugi brod obalske straže spasio je 78 osoba iz drvenog čamca, kod najjužnijeg grčkog ostrva Gavdos. Nije bilo izvještaja o povrijeđenima ili nestalima, a spaseni putnici su prevezeni na obližnje ostrvo Krit, navela je obalska straža.

Dan ranije, trgovački brod je spasio desetine migranata sa jahte kod jugozapadne obale Grčke. Obalska straža je saopštila da je oko 70 migranata bilo na brodu i da su prebačeni u južnu grčku luku Kalamata.

Krijumčarske bande često prevoze veliki broj migranata jahtama ili ribarskim ili gumenim čamcima, koji iz Turske kreću ka obližnjim grčkim ostrvima ili ka Italiji. Svaki putnik plaća za putovanje po nekoliko hiljada dolara. Ruta do Italije zaobilazi istočni deo Egejskog mora, gdje intenzivno patrolira grčka obalska straža.