Uhapšena djevojka čija je lična karta nađena kod Lakčevića

Lična karta Marije Konatar pronađena je prilikom pretresa Zorana Lakčevića u podgoričkom naselju Zabjelo

56666 pregleda27 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgoričanka Marija Konatar (34) uhapšena je danas u sklopu istrage o kupovini ličnih karata pred lokalne izbore u Podgorici, a koje je policija juče ujutro pronašla kod osumnjičenog Podgoričanina Zorana Lakčevića.

Podgorička policija uzela je izjavu od Konatareve, nakon čega se tužilac izjasnio da u njenim radnjama ima bića krivičnog djela, koje se goni po službenoj dužnosti.

Tužilac iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici dao je i nalog da se djevojka uhapsi zbog sumnje da je počinila krivično djelo - povreda slobode opredjeljenja pri glasanju.

Lična karta Marije Konatar pronađena je prilikom pretresa Zorana Lakčevića u podgoričkom naselju Zabjelo.

Ona je, kako saznaju "Vijesti", tokom saslušanja kazala da je ličnu kartu prodala za 50 eura jednom aktivisti, ali za prošle izbore, te da nije na te izbore ni izlazila.

U izjavi je navela i da nikada nije uzela novac od tog aktiviste, koji joj je bio obećan, te da joj lična navodno od tada nije ni vraćana.

Osnovno državno tužilaštvo u četvrtak je Lakčeviću odredilo zadržavanje do 72 sata zbog sumnje da je izvršio krivično djelo povreda prava glasanja.

Policija je po nalogu tužioca proširila istragu, pa su uzete izjave od osoba čije su lične karte pronađene kod Lakčevića.

"Naime, u Ulici 8. marta u Podgorici policijski službenici kontrolisali su lice Z.L. (43) kod kojeg su ovom prilikom pronašli 23 lične karte, pasoš, kao i svesku sa podacima. Od njega je u službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Podgorica prikupljeno obavještenje na zapisnik i on je po nalogu tužioca koji je obaviješten o događaju lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo povreda slobode opredjeljenja pri glasanju", piše u saopštenju UP.