Zaključen spisak prijava - U Budvi će boksovati 605 boksera iz 87 zemalja, Roganović i Klepo brane boje Crne Gore

U Budvi će od 22. oktobra do 3. novembra 2024.godine, na Svjetskom prvenstvu za mlade se za medalje takmičiti čak 605 boksera i bokserki iz 87 zemalja učesnica.

4182 pregleda0 komentar(a)
Najbolji bokseri iz dvorane "Petrovića Hol" u Splendidu, opet dolaze u Budvu, Foto: IBA

U Budvi će od 22. oktobra do 3. novembra 2024.godine, na Svjetskom prvenstvu za mlade se za medalje takmičiti čak 605 boksera i bokserki iz 87 zemalja učesnica.

Pod pokroviteljstvom Svjetske bokserske organizacije - IBA, šampionat će u Mediteranskom sportskom centru zajednički organizovati Bokserski savez Crne Gore i Bokserski savez Hrvatske.

Svim takmičarima i za tri trenera po selekciji, boravak u Budvi je obezbijedila IBA.

"Odluka IBA da uplati za smještaj i hranu bokserima i njihovim trenerima znači podršci nacionalnim federacijama, kako bi sve timove podstakli da dovedu najbolje svoje takmičare", saopštila je IBA.

Crna Gora će na šampionatu imati dva boksera, Miloš Roganović u kategoriji do 67 kilograma i Filip Klepo u kosturu boksera do 80 kilograma.

Osvajačima medalja slijede i bogate nagrade - uz zlatnu medalju dolazi i ček na 10.000 dolara, uz srebro 5.000 a osvajačima bronzanih odličja po 2.500 dolara.

"Konkurencija će biti zaista nevjerovatna, jer je Svjetska organizacija platila boravak, naša država ne pravi probleme za vize takmičarima i sportistima i zato će u Budvi biti svi najtalentovaniji i najbolji bokseri sa svih kontinenata. Neke od nih je naša publika imala priliku da vidi i uživa u umijeću plemenite vještine - najbolji bokser sa Svjetskog kupa za mlade u Splendidu - Jadranski biser, Torekhan Sabirkhan iz Kazahstana, potom je osvojio i naslov prvaka Azije. U prijavi sam vidio da dolazi opet. Biće to pravi praznik boksa", objasnio je selektor crnogorske reprezentacije, Nikola Ružić.