Marina Kovijanić: Čast mi je biti u odabranom društvu dobitnika Nagrade za životno djelo

Drugi BSAFF za životno djelo nagradio Zorana Živkovića, Božidara Ivanovića, Igora Vušurovića, Bojanu Popović i Marinu Kovijanić

3417 pregleda0 komentar(a)
Marina je preko deceniju bila zaštitno lice našeg i svjetskog karatea, Foto: Privatni album

Budva sports and arts film festival (BSAFF), međunarodni festival dokumentarnog i igranog filma sa sportskom tematikom, u svom je drugom izdanju nagradio za životno djelo proslavljene stvaraoce i sportiste.

Nagrađivani autor, Miloš Todorović, direktor i osnivač festivala na kojem će ove godine biti prikazana 43 filma iz sportske tematike, autora iz 16 država svijeta, među kojima i dva iz Crne Gore, nagradio je - za životno djelo legendarne stručnjake i sportiste:

Zorana Živkovića, Božidara Ivanovića, Igora Vušurovića, Bojanu Popović i Marinu Kovijanić.

Priznanјa su uručena i učesnicima Olimpijskih igara iz Budve, kao i učesnicima Paraolimpiskih igara.

"Zaista želim da se zahvalim gospodinu Todoroviću na Nagradi za životno djelo. Čast mi je da sam u društvu takvih sportskih veličina, proslavljenih naših olimpijaca... Nagrada je znak da se sav taj ogroman trud, rad i odricanja na kraju isplate. Karate je sport koji je obiježio moj život, volim karate, živim za karate i znam da je nagrada došla u prave ruke. Ponosna sam na to, a zahvalna organizatorima festivala da su to i prepoznali. Društvena priznanja svakako da gode", kazala je proslavljena crnogorska karatiskinja, Marina Kovijanić.

Uz svjetsku seniorsku medalju osvojila je i pregršt sa najvećih takmičenja Starog kontinenta a u istoriju crnogorskog sporta Marina je ime upisala i osvajanjem prve medalje na Evropskim olimpijskim igrama u Bakuu.

Bila je to jedina medalja našeg olimpijskog tima na 1. Evropskim igrama.