Perić: Da glas građana vrijedi

"Naš cilj nije vlast po svaku cijenu, jer da jeste onda bismo bili kao oni. Mi to ne želimo i mi to nećemo. Dakle, građani ne treba da nas glasaju da bismo mi bili dio bilo koje vlasti, već trebaju da nas glasaju zato što ćemo biti prepreka svim vlastima i njihovom zarobljavanju države - a time i nas građana"

2691 pregleda1 komentar(a)
Foto: Pokret Preokret

Preokret se bori za izbore koji će biti plod slobodne volje građana. Stoga je nužno da na lokalnim podgoričkim izborima počne proces uspostavljanja vrijednosti glasa i slobodnog izbora koji četiri političke korporacije žele da obesmisle. Dakle, svaki građanin treba da glasa koga god želi jer demokratija počiva na stremljenju da ljudi svoj glas daju iz uvjerenja, saopštio je Srđan Perić nosilac liste Preokret - Oavko više ne može.

"Da bi to bilo moguće, dodao je on, nužno je izboriti se protiv institucionalizovane partitokratije. Običnim rječnikom - boriti se protiv zarobljavanje našeg grada i države od strane partija. Otud je jedina logična pozicija Preokreta pozicija protestnog glasa koji nas obavezuje da nema kompromisa. To je početna tačka promjene. To ne znači da ćemo stajati sa strane i gledati kako se sve raspada, već da ćemo djelovati da se snaže građani. Ali nećemo biti dio dilova političkih korporacija, jer bismo tada izgubili - svi zajedno, rekao je Perić.

Prvo je, kako je dodao, potrebno postaviti zdrav politički temelj, a potom na njega nadograditi funkcionalnost sistema, a tada je moguće realizovati program i razvojne projekte. Samo na taj način i samo tim redom tvrdi nosilac liste Preokreta na podgoričkim izborima.

On vjeruje da će bilo koji ishod ovih izbora rezultirati da neke partije naprave koaliciju kako bi nastavili sa partijskim zarobljavanjem institucija.

Naša misija, navodi Perić, nije da saučestvujemo sa njima, nego da ovu praksu prekinemo.

"Naš cilj nije vlast po svaku cijenu, jer da jeste onda bismo bili kao oni. Mi to ne želimo i mi to nećemo. Dakle, građani ne treba da nas glasaju da bismo mi bili dio bilo koje vlasti, već trebaju da nas glasaju zato što ćemo biti prepreka svim vlastima i njihovom zarobljavanju države - a time i nas građana. Vrijeme će pokazati da je ovo ispravna politika, a povećana podrška građana iz izbora u izbore će nam pomoći da naša politika prevlada", rekao je Perić.

Dakle, ističe Perić, Pokret Preokret neće sklapati dilove na način da se ovaj glas izgubi, "jer bi to bila kapitulacija i prevara građana koji su za nas glasali".

"Nama je jasno da je put kojim smo krenuli dug, ali to je jedini način. Dakle, neka oni prave dilove kao sto su uvijek radili, a mi smo tu da ih demontiramo u ime građana".

Perić dodaje da građani treba da znaju da je glas za Preokret glas da se povuče crta, i glasno kaže da ovako više ne može.

"Što nas više građana podrži, kaže on, to ćemo zajedno na ovim izborima snažnije delegitimizovati partitorkatske prakse. To je početak velikog preokreta, zaključuje Perić.