DPS: Hitne ostavke Bečića i Šaranovića zbog najnovijeg ubistva na Cetinju

"Umjesto zaštite građana Bečić je posvećen paradiranju policijskih auta i helikoptera u svrhu predizbornog političkog marketinga i držanju bombastičnih pres konferencija lišenih elementarne suštine"

12233 pregleda15 komentar(a)
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je potpredsjednika Vlade Aleksu Bečića i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića da podnesu ostavke nakon ubistva na Cetinju.

"Posljednji događaji, koji osim današnjeg ubistva uključuju i bombaški napad u kom su smrtno stradale dvije, a teško povrijeđene još tri osobe, pokazatelj su da je aktuelna Vlada u potpunosti nesposobna da se izbori sa organizovanim kriminalnim grupama. Umjesto zaštite građana Bečić je posvećen paradiranju policijskih auta i helikoptera u svrhu predizbornog političkog marketinga i držanju bombastičnih pres konferencija lišenih elementarne suštine", navodi se u saopštenju DPS-a.

U toj partiji dodaju da su svjesni da je borba protiv organizovanog kriminala zahtjevan posao koji podrazumijeva kontinuiran rad, ali da sve navedene okolnosti "jasno pokazuju da Bečić nije sposoban da u ime države i građana Crne Gore ovu borbu nosi".

I koalicija Za budućnost Crne Gore saopštila je ranije danas da ubistvo na Cetinju zahtijeva smjenu kompletnog bezbjednosnog sektora.

Visokopozicionirani član škaljarskog klana Vasko Lješković ubijen je na Cetinju, saznaju "Vijesti" iz višer izvora iz Uprave policije.