Jovetić izabrao Omoniju?

Najbolji strijelac u istoriji crnogorske reprezentacije ide na Kipar

6561 pregleda2 komentar(a)
Foto: FSCG

Stevan Jovetić je odlučio - njegov naredni klub biće Omonija sa Kipra.

Tim za koji nastupa crnogorski reprezentativac Novica Eraković je još prije nekoliko sedmice poslao ponudu za Jo-Joa, uslijedili su pregovori koji su, uprkos svim razlikama na startu, uspješno okončani.

Jovetić će u nedjelju otputovati u Nikoziju i potpisati ugovor za Omoniju, vjerovatno na dvije godine, kako su još ranije pisali kiparski mediji.

Nekoliko klubova - sa Kipra, iz Izreala, Saudijske Arabije, ali i Italije (Venecija) bilo je zaibteresovano za Jovetića, čak se i posljednjih dana pojavila senzacionalna opcija povratka u Olimpijakos, sa kojim je najbolji strijelac u istoriji crnogorske reprezentacije prošle sezone osvojio Ligu konferencija.

I nastaviće da igra u istom takmičenju, jer je Omonija izborila plasman na evropsku scenu.

Jovetić će, dakle, i u novoj sredini imati evropski izazov.

Šta Jovetića “veže” za Kipar? Dao je tri gola na dva meča za Crnu Goru protiv Kiprana prije četiri godine u Ligi nacija (dva na strani, jedan kod kuće), ali tamošnji klupski fudbal prilično je iznad reprezentativnog, barem posljednjih godina.

Omonija je 21 put bila šampion Kipra, posljednji put 2021. Trener je Litvanac Valdas Dambrauskas, koji je prije tri godine vodio Hajduk iz Splita.

Jovetić je ponikao u Mladosti, sadašnjem OFK Titogradu, a u bogatoj karijeri igrao je za Partizan, Fiorentinu, Mančester siti, Inter, Sevilju, Monako, Hertu i Olimpijakos.

Čekajući novi klub, ovog ljeta trenirao je s tivatskim Arsenalom i ekipom Budućnosti.