Andrea Dašić prva crnogorska državljanka koja je diplomirala na Terezijanskoj vojnoj akademiji u Austriji

Ministarstvo odbrane ističe da je u pitanju jedna od najprestižnijih vojnih obrazovnih institucija na svijetu

7308 pregleda7 komentar(a)
Krapović i Dašić, Foto: Ministarstvo odbrane

Andrea Dašić prva je crnogorska državljanka koja je diplomirala na Terezijanskoj vojnoj akademiji u Austriji.

Ministarstvo odbrane ističe da je u pitanju jedna od najprestižnijih vojnih obrazovnih institucija na svijetu.

Kako je saopšteno, resorni ministar Dragan Krapović je, na poziv austrijske koleginice Klaudije Taner, prisustvovao ceremoniji promocije kadeta sa toj akademiji u Viner Nojštadu.

Krapović je tom prilikom izrazio zahvalnost Federalnom ministarstvu odbrane Austrije i Terezijanskoj vojnoj akademiji na kontinuiranoj saradnji i prijateljstvu koji su, kako je naglasio, od velikog značaja za jačanje personalnih kapaciteta odbrambenog sistema Crne Gore.

Krapović je svim diplomcima čestitao na uspješno okončanim studijama i, kako je saopšteno, "poželio im isto takav uspjeh u budućem radu i izgradnji profesionalne vojne karijere". On je kazao da je od posebnog značaja što će stečena znanja i vještine prenositi i na buduće kolege, kroz specijalističke obuke i treninge.

foto: Ministarstvo odbrane

Ističući značaj školovanja crnogorskih kadeta na Terezijanskoj vojnoj akademiji u Austriji, on se zahvalio na "profesionalnom i posvećenom odnosu austrijske strane tokom školovanja naših mladih ljudi".

"Crnogorski ministar odbrane je u razgovoru sa ministarkom Taner zahvalio na kontinuiranoj podršci koju njena zemljha pruža Crnoj Gori u ostvarivanju spoljnopolitičkih ciljeva, među kojima su evropske integracije apsolutni prioritet. On je poručio da će Crna Gora nastojati da ubrza svoj evropski put, kroz dostizanje evropskih standarda u svim oblastima, te da je u tom kontekstu austrijska podrška od izuzetnog značaja", zaključuje se u saopštenju.