Nikad mlađa Podgorica želi da ostavi dobar utisak već na premijeri

Klub iz glavnog grada u srijedu protiv Džokera otvara novu sezonu u NLB Drugoj ABA ligi

2672 pregleda1 komentar(a)
Đurišić, Foto: ABA/Dragana Stjepanović

Grupe A i B NLB Druge ABA lige već su ispričale svoje prve priče u novoj sezoni, a utorak i srijeda rezervisani su za C i D društvo i start košarkaša Podgorica Bemaxa.

Klub iz glavnog grada u nove avanture ulazi sa nikad mlađim timom, prosjek ekipe je samo 20 godina, a koliko može mladost ove ekipe mogla bi da pokaže već prva utakmica - protiv Džokera.

Podgorica će klub iz Sombora dočekati u srijedu od 21 sat, a zaniljivo je da je Džoker prije samo nekoliko dana potvrdio učešće, nakon što je od takmičenja odustala ekipa Vršca.

"Sigurno je sve to poremetilo naše planove, jer smo pratili ekipu Vršca, uveliko se spremali za nju, nakon određenih skautinga i analiza. A, samo na nekoliko dana prije utakmice saznajemo da ne igramo sa njima, nego je u takmičenje ušao Džoker", rekao je za klupski sajt Pavle Đurišić, krilni centar Podgorice.

Ipak...

"Imamo određene informacije, znamo da je to tim koji je veoma dobro selektiran i koji će sigurno imati ozbiljne ambicije. Samim tim na premijeri nas čeka izuzetno težak posao", dodao je Đurišić.

"Baloni" ABA 2 su prošlost, pa su ove sezone uvedene četiri grupe sa po četiri ekipe, a dva najbolja tima iz svake grupe formiraju Top 8 fazu.

"Pozitivna stvar je što ćemo konačno igrati regularni dio takmičenja pred svojom publikom i to nas dodatno motiviše. Nadam se da ćemo već u srijedu veče uz lijepu podršku sa tribina ostaviti dobar utisak na premijeri", zaključio je Đurišić.