NVO Brini o sebi i Crnogorski Telekom: Preko hiljadu darova za ozdravljenje!

Race for the Cure je važno podsjećanje za sve žene na neprocjenjivu vrijednost brige o sebi, kao i na usmjeravanje i fokusiranje na sopstveno zdravlje, uprkos brojnim odgovornostima i ritmu koji nameće savremeni stil života

2409 pregleda0 komentar(a)
Foto: Crnogorski Telekom

Atmosfera koja nadilazi riječi! Preko hiljadu učesnica i učesnika trke Race for the Cure® danas na brdu Gorica potvrđuju da zajedno možemo pružiti nadu, snagu i ohrabrenje, i da smo u borbi za ozdravljenje zajedno.

Crnogorski Telekom je podržao trku kako učešćem zaposlenih, tako i sponzorskom podrškom, sa ciljem prikupljanja sredstava za podizanje kvaliteta života oboljelih od karcinoma dojke, kroz organizaciju sportskih i fizioterapeutskih aktivnosti za žene koje su prošle kliničku rehabilitaciju.

Danas, Race for the Cure® okuplja milione ljudi iz različitih zemalja koji zajedno stvaraju svijet u kojem će dijagnoza karcinoma dojke imati, u što većoj mjeri, svijetlu perspektivu. Među svjetskim metropolama i hiljadama učesnica i učesnika je i Podgorica, gdje se drugu godinu zaredom organizuje ovaj događaj. Ove godine, Race for the Cure® predstavlja uvod u desetu kampanju NVO „Brini o sebi“ za prevenciju karcinoma dojke, pod nazivom “Pođi na kontrolu”.

foto: Crnogorski Telekom

„Današnji Race for the cure prevazišao je sva naša očekivanja. Preko hiljadu registrovanih učesnika, pokazatelj je da smo kao društvo ujedinjeni u inicijativi da pružimo svesrdnu podršku ženama koje se liječe od karcinoma dojke. Neizmjerno sam zahvalna svim učenisicma i partnerima događaja, prije svega Crnogoskom Telekomu, koji su nam omogućili da najveći društveno odgovorni događaj na svijetu održimo u Crnoj Gori u ovom obimu. Vjerujem da smo današnjim okupljanjem poslali snažnu poruku ženama koje se bore sa karcinomom dojke, da u svojoj borbi nisu same i damo im vjetar u leđa da iz te borbe izađu kao pobjednice. Nadam se da ćemo u bliskoj budućnosti svedočiti izlječenju svih žena koje se liječe od karicnoma dojke, što je i osnovna pokretačka ideja inicijative Race for th cure.“, kazala je Ivona Dabetić, predsjednica NVO Brini o sebi.

Race for the Cure® je važno podsjećanje za sve žene na neprocjenjivu vrijednost brige o sebi, kao i na usmjeravanje i fokusiranje na sopstveno zdravlje, uprkos brojnim odgovornostima i ritmu koji nameće savremeni stil života.

foto: Crnogorski Telekom

„Svaki korak koji smo prešli bio je za one koji više nisu sa nama, za one koji se bore, ali i za budućnost u kojoj će ova borba imati mnogo svjetlije izglede za ozdravljenje. Posebno zadovoljstvo i emocije prate ovu plemenitu priču, a Telekom tim je tu da pruži podršku“, kazala je Ana Dedović, PR menadžerka u Crnogorskom Telekomu.

Race for the Cure® je najveći svjetski događaj posvećen borbi protiv karcinoma dojke, sa dugom tradicijom koja seže do 1983. godine. Prvu trku organizovala je Susan G. Komen Foundation u Dalasu, kao dio šireg pokreta za podizanje svijesti o ovoj bolesti i sa ciljem prikupljanja sredstava za istraživanje, liječenje i podršku oboljelima.

foto: Crnogorski Telekom

U Evropi, Race for the Cure® je najveći sportski događaj posvećen zdravlju žena. Sa oko 500.000 novih dijagnoza i 125.000 žena koje godišnje umiru od karcinoma dojke na području Evrope, sredstva prikupljena kroz participacije i partnerstva su od izuzetne važnosti – i to baš sada više nego ikada ranije.