Mornar skoro 30 minuta parirao Zvezdi: Barani pokazali da napreduju

AdmiralBet ABA liga - šampion savladao crnogorskog predstavnika (91:72)

7468 pregleda8 komentar(a)
Foto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić

Senzacija u Beogradu nije bila realna, ali košarkaši Mornara su protiv Crvene zvezde pokazali da debakl sa otvaranja AdmiralBet ABA lige - kada su dali svega 51 poen i izgubili sa minus 47 od Budućnost Volija - nije realna slika nove ekipe koju je sastavio Mihailo Pavićević.

Barani su gotovo 30 minuta bili konkurentni aktuelnom šampionu, ali razlika u kvalitetu je tako očigledna da nijednog trenutka trijumf Zvezde nije bio doveden u pitanje.

Na kraju - 91:72 za prvu pobjedu Zvezde nakon šoka u Dubaiju i drugi poraz Mornara koji je ionako bio odavno „uknjižen”.

Crnogorski predstavnik je imao odlično prvo poluvrijeme koje je proteklo u znaku Brendena Dženkinsa koji je postigao 19 od 41 poena svoje ekipe u tih 20 minuta...

Bio je Mornar u igri sve do finiša treće četvrtine, a onda su „crveno-bijeli” dodali gas i u posljednji period ušli sa komotnih plus devet - 67:58.

Posljednjih 10 minuta su tako bili lišeni neizvjesnosti, ali utisak se nije promijenio - Mornar je makar natjerao ponajbolju ekipu u ligi da se dobro namuči kako bi zadovoljila nešto više od šest i po hiljada navijača u Beogradskoj areni.

„Čestitam mom timu, prijatno me je iznenadio. Iskreno, nisam očekivao da ćemo pružiti ni približno ovako jak otpor evroligašu. Svi znaju da imamo potpuno nov tim, tokom utakmice svojim igračima pogriješim i imena, jer se ne pozajemo dovoljno”, rekao je Pavićević i dodao:

„Ne radimo u hodu, već u sprintu kako bismo vidjeli ko šta može i igra iz jednog dijela ove utakmice mi daje za pravo da vjerujem da smo na dobrom putu. Fokusirani smo na to da iskoristimo svaki trening i utakmicu da unaprijedimo igru i postanemo tim”, poručio je iskusni trener.

Dženkins je sa 27 poena bio najbolji u Mornaru, Džamari Smit je upisao 14, a po 10 Lovro Buljević i Džejden Bedijako...

U Zvezdi se istakao Rokas Gedraitis sa 19, jedan manje je postigao Majk Daum, a dvocifren učinak je imao još samo Luka Mitrović (10).

Barani se sada okreću duelu sa Cedevita Olimpijom koji se igra u „Topolici” naredne subote.

CRVENA ZVEZDA - MORNAR 91:72 (22:14, 23:27, 22:17, 24:14)

Beograd - „Beogradska arena”. Gledalaca: 6.584. Sudije: Obrknežević (Srbija), Nikšić, Lasetović (Bosna i Hercegovina).

Crvena zvezda: Miler-Mekintajer 8, KENAN 9, Teodosić 2 (2-2), Mitrović 10, Lazić 2, KALINIĆ 6, Dobrić 3, BOLOMBOJ 4, DAUM 18 (1-1), Gedraitis 19 (4-4), Nedović 8 (2-1), DOS SANTOS 2.

Mornar: Kovačević, Alen 1 (2-1), ĐOKOVIĆ 2, Ćubić, RUNJIĆ 8 (2-2), BULJEVIĆ 10, DŽENKINS 27 (3-2), SMIT 14 (6-4), Bedijako 10, Komnenović, Peković, Radetić.