Bajern dominirao, Bajer pokazao da nije slučajno šampion: Projektil Pavlovića uljepšao remi u Bavarskoj

Nije bilo pobjednika na „Alijanc areni”, povreda Harija Kejna

3012 pregleda0 komentar(a)
Foto: Reuters

Bajern djeluje kao tim koji je želi ništa da prepusti slučaju ove sezone u Bundesligi, ali Bajer je u Minhenu jasno stavio do znanja velikanu u čijem vlasništvu je Salatara.

Jedan tim je dominirao, drugi pokazao da je spreman da se prilagođava, pa je derbi 5. kola njemačkog šampionata završen bez pobjednika - 1:1.

Bavarci su gotovo svih 90 minuta imali kontrolu, uzeli su loptu šampionu, ali je pitanje kako bi prošao tim Vensana Kompanija da - uprkos dominaciji i promašenim šansama - nije dočekao evrogol Aleksandra Pavlovića.

I ko je u tom 39. minutu kada je novopečeni njemački reprezentativac projektilom sa 25 metara pogodio za 1:1 mogao i da pomisli da će to biti konačan rezultat velikog okršaja na „Alijanc areni”...

Bajern je imao nekoliko ozbiljnih prilika kod 0:0, a onda je praktično ni iz čega Bajer stigao do prednosti kada je Robert Andrih u svom stilu opalio po lopti na pas Granita Džake i pogodio dalji ugao.

Imao je sastav Ćabija Alonsa prednost koju nije zaslužio, ali ona je bila na snazi tek nešto više od sedam minuta - sve do majstorije Pavlovića.

Momak rođen u Minhenu, koji je u jednom momentu navodno bio blizu da obuče dres reprezentacije Srbije, dočekao je odbitak iz šesnaesterca protivnika, a onda učinio da Lukaš Hradecki bude nemoćan.

U nastavku je Bajern sa svake strane napadao rivala, do pogotka su mogli Liroj Sane, Džamal Musijala, Serž Gnabri i Konrad Lajmer, ali je velikan morao da se pomiri s prvim remijem.

To, ipak, nije jedini problem za Kompanija, jer se u finišu povrijedio Hari Kejn.

Ponovo je stradao skočni zglob Engleza, s kojim je u karijeri imao toliko problema, a naredni dani daće odgovor na pitanje kolika pauza čeka jednog od najboljih napadača na svijetu.

Bavarci su lideri sa 13 bodova u pet kola, Bajer je sakupio 10, a dva rivala na tabeli dijeli Lajpcig (11).

Lajpcig je danas bio nemilosrdan prema Augsburgu, slavio je 4:0 uz dva gola Benjamina Šeška.

Pored sjajnog Slovenca, pogađali su i Luj Openda i Ćavi Simons.

Standings provided by Sofascore