Bojana zlatna u Madridu, Liješeviću srebro a Đinoviću bronza u dobrim mečevima

Bojana Gojković je osvojila zlato, Petar Liješević srebro, dok je Tomislav Đinović zaslužio bronzanu medalju u Madridu, na tradicionalnom bokserskom turniru “Enrike Rodriges Dakal

2895 pregleda0 komentar(a)
U Madridu je naša selekcija imala razloga za zadovoljstvo, Foto: Bokserski savez Crne Gore

Bojana Gojković je osvojila zlato, Petar Liješević srebro, dok je Tomislav Đinović zaslužio bronzanu medalju u Madridu, na tradicionalnom bokserskom turniru “Enrike Rodriges Dakal”.

Na turniru su učestvovali takmičari iz 11 zemalja, a Gojković je u kategorji do 60 kilograma sa lakoćom i jednoglasno slavila protiv domaće bokserke Ane Isabele Rodriges 5:0, a u finalu je dobila i Rebeku Dobos iz Mađarske.

Liješević je u polufinalu kategorije do 86 kilograma dobio Španca Rubena Ibanjesa Mataiksa (4:1), ali je preglasavanjem sa 3:2 izgubio u finalu od Engleza Torgana Skota.

Đinović je u četvrtfinalu lake kategorije pobijedio Isa Akrema iz Škotske (3:2), a u polufinalu je poražen od Aleksa Hegartija iz Velsa (4:1).

"Turnir u Španiji je bio veoma značajan za naše boksere kao posljednja provjera pred prvenstvo Evrope U23, od 10. do 20. oktobra u Bugarskoj. Svi su boksovali po dva meča sa kvalitetniom rivalima, potvrdili su kvalitet da sa puno optimizma otputujemo u Bugarsku. U međuvremenu ćemo raditi da otklonimo neke uviđene nedostatke u borbi", kazao je selektor Nikola Ružić.

Sa njim je u Madridu bio i reprezentativni i trener BK Zlatičanin, Momčilo Zlatičanin.

"Gojković je pokazala veliku zrelost u ringu, a ključ tome su veliki broj mečeva u ovoj godini, nastup na Olimpijskim igrama. Liješević se vratio nakon pauze od sedam mejseci, operacije šake, i odlično se vraća u formu. Đinović je prekinuo dugačak pobjednički niz, a to je možda i dobro ako bi iz poraza izvukao pouke. Ali, bio je iznad očekivanja protiv seniora u Madridu", pohvalio je Ružić boksere.

U Bugarskoj Liješević brani naslov najboljeg boksera Evrope do 23 godine, Gojković srebrnu a Đinović bronzu u tom uzrastu.

"U narednih 15 dana do početka šampionata u Bugarskoj radićemo na podizanju forme i da poradimo na nekim nedostacima koje smo ovdje uvidjeli. Mislim da će nas ekipa u Bugarskoj obradovati i biti respektabilan rival svima”, zaključio je selektor Ružić.