Šahman čestitao Međunadni dan Bošnjaka

"Nastojanja Bošnjaka su uvijek bila dobrosusjedska uz izraženu spremnost za izgradnju društva različitosti. Očuvanje našeg nacionalnog identiteta ostaje imperativ kako za sadašnje, tako i za buduće generacije"

1418 pregleda4 komentar(a)
Šahman, Foto: Privatna arhiva

Predsjednik Bošnjačkog demokratakog pokreta (BDP) Sead Šahman uputio je čestitke povodom 28. septembra, Međunarodnog Dana Bošnjaka svim pripadnicima bošnjačkog naroda u Crnoj Gori, zemljama regiona, ali i širom svijeta u dijaspori.

"Podsjećanja radi, prije 31. godinu u opkoljenom Sarajevu 27. i 28. septembra 1993. godine održan je bošnjački sabor čije odluke su odredile sudbinu našeg naroda", rekao je Šahman.

Dodao je da je ovo jedan od najznačajnijih datuma za bošnjački narod koji se obilježava povodom usvojene Deklaracije o vraćanju tradicionalnog nacionalnog imena Bošnjak.

"Nastojanja Bošnjaka su uvijek bila dobrosusjedska uz izraženu spremnost za izgradnju društva različitosti. Očuvanje našeg nacionalnog identiteta ostaje imperativ kako za sadašnje, tako i za buduće generacije", zaključio je Šahman.