Lorejn Brako o kontroverznom kraju "Sopranovih": To je bilo loše i pogrešno

Kultna serija, po mnogima jedna od najboljih ikad, završena je na način koji je podijelio fanove i izazvao debate i tumačenja koja traju do danas

2275 pregleda0 komentar(a)
Lorejn Brako, Foto: Shutterstock

HBO-ova serija "Sopranovi" ima jedan od najkontroverznijih završetaka vih vremena. Otkako je emitovana 2007. godine, izazvala je intenzivne debate i tumačenja među fanovima tokom godina. Zvijezda serije Lorejn Brako, koja je igrala terapeuta Tonija Soprana, Džennifer Melfi, kazala je da ni ona nije bila oduševljena krajem serije.

"Sopranovi se završavaju iznenadnim rezom na crni ekran,. Posljednja scena prikazuje Tonija (Džemjs Gandolfini) kako sjedi u uglu restorana i čeka svoju porodicu. Vrata restorana se otvaraju, ali ne vidimo ko ulazi, kada se iznenada dešava rez i serija se završava, što je od tada izazvalo kontroverze zbog nedostatka zaključka. Mnogi su bili bijesni zbog ovakvog kraja, a fanovi do danas raspravljaju da li je rez na taman ekran označava smrt Tonija Soprana ili samo foru tvorca serije Dejvida Čejsa.

"Ni ja nisam bila srećna zbog načina na koji je Dejvid okončao seriju. Mislila sam da je to loše i pogrešno. Bila sam iziritirana. Rekla sam mu: 'Kako možeš da uložiš pet godina u nečiji život i samo se okreneš i odeš?'. Rekla sam: 'To nije kul'. I to je to.“

Brako ima svoju teoriju o tome šta se možda desilo na kraju, uključujući mogućnost da Toni i dalje bude živ i da se sastaje sa Melfi.

"Iskreno, mislim da su se povremeno srijetali u restoranima i sličn. Ne znam. Mislim da dio mene želi da vjeruje da je uzela kratku pauzu od njega i da su se ponovo sastali na terapiji", kazala je ona za SiriusXM.