Nikolić i Eraković: Nije suština kad su upisani u birački spisak, već u koliko država ostvaruju nelegalno biračko pravo

"Ko je dobio drugo državljanstvo nakon 2006. nezakonito je u posjedu crnogorskog i ne može imati dva prebivališta"

22809 pregleda0 komentar(a)
Nikolić, Foto: Boris Pejović

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić pozvao je Ministarstvo unutrašnjih poslova i njihove čelnike "da ne manipulišu".

Nikolić se oglasio nakon što je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović kazao da je predsjednik DPS-a Danijel Živković tom vladinom resoru dostavio spisak od 1.910 osoba, a ne "spisak od 3.300 lica kako je Živković najavio na pres konferenciji 25. septembra 2024. godine, ali ni spisak od 2.300 kako je saopštio tri dana kasnije, 28. septembra nakon predaje spiska lica Upravi policije".

"Nije suština kad su birači iz R. Srpske i Srbije upisani u birački spisak, već u koliko država ostvaruju nelegalno biračko pravo. Ko je dobio drugo državljanstvo nakon 2006. nezakonito je u posjedu crnogorskog i ne može imati dva prebivališta", napisao je Nikolić na mreži X.

On je dodao da DPS godinama traži istragu o nelegalnom dvojnom državljanstvu i da podnosi prijave.

"Ali MUP i ministar ćute, počev od nelegalnog državljanstva Andrije Mandića. MUP i UP moraju da identifikuju lica koja su krivotvorila podatke o državljanstvu i da ih privedu ukoliko dođu da glasaju", naveo je Nikolić.

Poslanik DPS-a Jevto Eraković kazao je da "nema nikakvog značaja kada su ovi 'dupli' ili 'trodupli' glasači upisani u crnogorski birački spisak".

Erakovićfoto: Boris Pejović

"Nego odgovorite da li time što se nalaze u biračkom spisku drugih država mogu da glasaju u Crnoj Gori? Imaju druga državljanstva i prebivališta i nemaju pravo glasa u Crnoj Gori2, napisao je Eraković na mreži X.