Šaranović: DPS pokušala manipulaciju

"Na pitanje da li ova lica mogu glasati u Crnoj Gori, odgovor je dala upravo vaša vlast, jer su za vrijeme vaše vlasti ova lica glasala u Crnoj Gori"

9573 pregleda0 komentar(a)
Šaranović, Foto: Luka Zeković

Ministar unutrapnjih poslava Danilo Šaranović saopštio je da je Demokratska partija socijalista pokušala da "manipuliše" kada je "12 sati pred početak glasanja" na izborima u Podgorici dostavila spisak osoba koje su, kako tvrde iz DPS-a, osim u birački spisak Crne Gore upisani birači iz Republike Srpske i Srbije.

Šaranović je odgovorio šefu poslaničkog kluba DPS-a Andriji Nikoliću koji je rekao da MUP i Uprava policije moraju da identifikuju lica koja su krivotvorila podatke o državljanstvu i da ih privedu ukoliko dođu da glasaju.

"Gospodine Nikoliću, jedina manipulacija je dostavljanje spiska od 1.910 lica Upravi policije, 12 sati pred početak glasanja, nakon završetka radnog vremena državne uprave, u toku trajanja izborne tišine, računajući da će Ministarstvo unutrašnjih poslova biti nespremno da odgovori. Prvo vam je spisak koji, kao što vidite, ne znači ništa, spao sa 3.300 na 2.300, pa sa 2.300 na 1.910., od čega je 1.905 upisano za vrijeme vaše vlasti. Manipulacija je i kada uz taj spisak ne dostavljate bilo kakav dokaz da neko od tih lica navodno ostvaruje biračko pravo na nelegalan način, bilo u Crnoj Gori ili van Crne Gore ili je pak upisano van naše zemlje", naveo je Šaranović u reagovanju.

Dodao je da je bilo dovoljno nekoliko sati da službenici MUP-a provjere svako od dostavljenih imena.

"I utvrđeno je da je od 1.910 lica, čak 1.905 steklo biračko pravo u Crnoj Gori za vrijeme Vlada DPS-a i vaših pravnih prethodnika. Uz to, na pitanje da li ova lica mogu glasati u Crnoj Gori, odgovor je dala upravo vaša vlast, jer su za vrijeme vaše vlasti ova lica glasala u Crnoj Gori. I naravno, ta lica ni vi nijeste brisali iz biračkog spiska, jer ista nije ni moguće brisati i jer su, kako ste vi sve vrijeme vaše vlasti tvrdili, upisana u skladu sa Zakonom i Ustavom, a svako ko je upisan u birački spisak ima pravo da glasa, osim ako sada ne tvrdite da ste krivotvorili birački spisak", zaključio je Šaranović.