Odgovor Monteputu: Glavni radovi neće početi prije 2026.

Vijesti su zahvalne ‘Monteputu’ što je detaljno u odgovoru na pitanje redakcije pojasnio u kojoj je fazi projekat i što u odgovorima na pitanja na brojne druge teme postupa na isti način, dok bi pojedinci trebalo da povedu računa o javnim nastupima...

16126 pregleda24 komentar(a)
Foto: BORIS PEJOVIC

U reagovanju na tekst “Radova nema prije 2026” “Monteput” nije demantovano nijednu činjenicu koju su “Vijesti” navele povodom početka gradnje druge dionice auto-puta od Mateševa do Kolašina.

Umjesto toga, detaljno je pojašnjeno da 2025. godine počinju pripremni i prethodni radovi za početak gradnje, geotehnička istraživanja i geodetska snimanja, izrada pristupnih puteva gradilištu, formiranje i izgradnja kampova, formiranje laboratorija za testiranje, krčenje šume, izmještanje instalacija, izrada glavnog projekta i potrebnih elaborata...

Dakle, sve ovo treba da se uradi 2025. godine, uz glavni projekat za koji treba godinu (što je iz “Monteputa” saopšteno “Vijestima”), tako da kada se sve uzme u obzir jasno je da glavni radovi (“prvi ašov”) ne mogu početi prije 2026. godine.

Uz to, ne treba zaboraviti i da se mora pribaviti zeleno svjetlo Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) na studiju o procjeni uticaja na životnu sredinu, što je uslov da ova međunarodna finansijska institucija odobri projekat.

Sportskim rječnikom rečeno - ekipa izađe na teren da se zagrije i uradi pripremu, a tek onda počinje utakmica.

“Vijesti” su zahvalne “Monteputu” što je detaljno u odgovoru na pitanje redakcije pojasnio u kojoj je fazi projekat i što u odgovorima na pitanja na brojne druge teme postupa na isti način, dok bi pojedinci trebalo da povedu računa o javnim nastupima kojima daju prostor novinarima da raskrinkavaju njihove neistinite tvrdnje.

Marija Mirjačić