Vukotić vodi Budućnost: Mogu još više da doprinesem timu

Sa pet golova i četiri asistencije vezista Budućnosti je centralna figura dosadašnjeg dijela sezone u 1. CFL

6457 pregleda7 komentar(a)
Foto: FK Budućnost

Pobjeda Budućnosti nad Dečićem u derbiju devetog kola MeridianBet Prve fudbalske lige je jasno postavila stvari - Podgoričani su već sada u bijegu, imaju osam bodova više od aktuelnog šampiona, čime su jasno pokazali da su spremni da titulu vrate u glavni grad.

Prerano je, ipak, da se Budućnost proglasi za apsolutnog favorita, ali trijumf u Tuzima je donio zadovoljstvo.

"Otvorili smo utakmicu na vrijeme, pa je sve bilo mnogo lakše u nastavku", rekao je Milan Vukotić, dvostruki strijelac u derbiju.

"Derbi je uvijek derbi, utakmica u kojoj nema favorita bez obzira na tabelu, formu ili razliku u bodovima... Mislim da smo dobro odigrali, kao kolektiv smo izgledali odlično u svim segmentima, osvojili tri važna boda na gostovanju, učvrstili se na vrhu tabele i to je to. Tek je završen prvi krug prvenstva i neozbiljno je da pričamo o bilo čemu drugom sem o lijepoj bodovnoj zalihi koju imamo", kazao je 21-godišnji ofanzivni vezista za sajt Budućnosti.

Prvi gol je postigao sredinom prvog dijela, drugi početkom nastavka, pa je uljepšao otvaranje rekonstruisanog stadiona u Tuzima.

"Sve je bilo na najvećem mogućem nivou. Tribine su bile pune, naši navijači su došli u velikom broju da nas podrže, navijanje je bilo fer i korektno kako i treba da bude, pa smo se i mi igrači osjećali lijepo".

Vukotić je sa pet golova prvi strijelac lige, ima i četiri asistencije.

"Moram da budem zadovoljan zbog serije golova i asistencija, ali želim da budem još bolji kako bih doprinio timu što više", jasan je Vukotić.

Budućnost je jedini tim bez poraza u šampionatu.

"Nije bilo lako da se uigramo, ali mislim kako vrijeme odmiče da se sve više zbližavamo na terenu. Zato i mislim da svi zajedno možemo da budemo bolji, na kraju krajeva i moramo, jer Budućnost uvijek traži samo najbolje. I to svi mi znamo, jer smo svjesni veličina i značaja dresa koji nosimo".

Vukotić bi trebalo da se nađe na spisku selektora Roberta Prosinečkog za gostovanja Turskoj i Velsu u okviru Lige nacija.

Nije nerealno ni da debituje, nakon što je bio među rezervama u duelima sa Islandom u Rejkjaviku i Velsom u Nikšiću.

"Uvijek ću se sa velikim ponosom odazvati i dati cijelog sebe za dres sa državnim grbom, jer reprezentacija mora da bude privilegija. Naravno, na selektoru je da odluči da li zaslužujem poziv ili ne", zaključio je Vukotić.